over DOPPA zorg en het team

Mogelijke hulpvragen
Relaties en systemen

Ben ik verzekerd?

Bij relaties denk je waarschijnlijk als eerste aan liefdesrelaties, maar ook relaties tussen broer en zus, werkgever en werknemer, buren enzovoort zijn relaties waar sprake is van interactiepatronen die soms voor problemen zorgen. Een relatie is een systeem dat dus kan bestaan uit een relatie tussen twee personen, maar ook uit meerdere personen zoals in een gezin, familie of team.

Tweelingzussen Pietje en Ann – 47 jaar

Pietje en Ann zijn tweelingzussen van elkaar en ze hebben zoals wel meer tweelingen een zeer sterke band met elkaar. Echter is er de laatste tijd onmin tussen hun ontstaan, mede doordat de partners van Pietje en Ann ruzie met elkaar hebben gekregen. In eerste instantie vonden ze dat ze zich niet moesten bemoeien met de ruzie tussen hun partners, maar na verloop van tijd kreeg het steeds meer invloed op hun leven. Ze zien elkaar door deze situatie veel minder dan voorheen en het doet hun beiden verdriet. Niemand weet eigenlijk nog precies waar het conflict oorspronkelijk over ging, maar de irritaties zijn niet minder geworden. Beide zussen willen graag een oplossing en vragen zich af of een systeemtherapeut iets voor ze kan doen.

Demy – 17 jaar

Demy voelt zich niet lekker in haar vel. Ze is de laatste tijd somber en lusteloos en ze heeft moeite met eten en slapen. Thuis heeft ze steeds vaker ruzie met vooral haar vader en ze heeft er veel moeite mee dat haar moeder niet voor haar opkomt. Ze vindt het heel oneerlijk zoals haar vader reageert en ze vlucht hierdoor steeds meer het huis uit. Ze houdt veel van haar vader, maar ze begrijpt niet waarom hij niet begrijpt dat ze geen klein kind meer is dat beschermd moet worden. Ze ziet er steeds meer tegenop om thuis te zijn en is vaker op haar kamer of bij vrienden. Haar vrienden luisteren wel naar Demy, maar ze kunnen de problemen niet voor haar oplossen. Inmiddels is Demy al een paar keer naar de psycholoog geweest om met iemand te kunnen praten. De psycholoog heeft voorgesteld dat Demy een keer samen met haar vader komt om samen te kunnen werken aan hun relatie.

Wil je meer weten
of wil je een afspraak?

Heb je een vraag?

Vind je antwoord bij de veelgestelde vragen.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Bel mij terug

×