Mogelijke hulpvragen
Senioren 65 +

Ben ik verzekerd?

Een mensenleven bestaat uit verschillende fases en over het algemeen gaan mensen van 65 jaar en ouder richting pensioen, gaan de kinderen de deur uit en komen er meer lichamelijke gebreken om de hoek kijken. Ouder worden is niet altijd makkelijk en vraagt soms veel van het vermogen van de mens om dingen te accepteren en los te laten. Hiervoor is soms psychologische hulp gewenst.

Piet – 71 jaar

Piet is met pensioen gegaan en heeft daarna zijn oude hobby wielrennen opnieuw opgepakt. Helaas is hij een paar weken geleden gevallen en nu zit hij met een gebroken pols thuis. Zijn vrouw zorgt goed voor hem, maar hij vindt dat helemaal niks. Hij kon altijd alles, moet zich toch niet aanstellen? Piet krijgt fysiotherapie en doet zijn oefeningen, maar de rest van de dag is het vrij rustig. Piet weet niet wat hij met zijn tijd moet doen en hij raakt steeds meer gefrustreerd met zichzelf. Dit leidt tot ruzies met zijn vrouw en dat is de reden dat hij nu hulp heeft gezocht. Hij wil het goed doen voor zijn vrouw en zo snel mogelijk beter zijn.

Marjet – 68 jaar

Marjet heeft veel meegemaakt in haar leven en heeft geen makkelijke jeugd gehad. Toch heeft ze zich altijd overal doorheen geworsteld en heeft ze zich staande weten te houden door sterk te zijn, vrolijk te doen naar de buitenwereld toe en hard te werken. Dat heeft tot nu toe goed voor haar gewerkt, maar door een aantal gebeurtenissen de afgelopen maanden zijn herinneringen aan vroeger weer omhoog gekomen. Marjet slaapt er slecht van en ze vraagt zich af of EMDR therapie iets voor haar kan zijn.

Shirley – 81

Shirley is voor haar leeftijd nog erg vitaal en ze ziet er graag verzorgd uit. Ze is altijd wel een beetje angstig geweest in haar leven, maar de laatste tijd is ze vooral bang om een ernstige ziekte te krijgen. In haar familie zijn meerdere personen aan kanker overleden en ze is steeds bezig om in de gaten te houden dat er niks verandert met haar lichaam of dat ze ergens iets voelt. Ze vindt het heel vervelend om hiermee naar een psycholoog te gaan, maar ze beseft wel dat ze haar angstgevoelens niet zomaar kan weg redeneren. Ze wil graag leren om weer positief te kunnen zijn.

Wil je meer weten
of wil je een afspraak?

Heb je een vraag?

Vind je antwoord bij de veelgestelde vragen.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Bel mij terug

×