Rachel

Marleen Emmerink

Rachel Emmerink | GZ-psycholoog

 

Mijn visie:

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met fijne momenten maar ook moeilijke gebeurtenissen en ervaringen horen bij het leven. Soms heb je daarbij tijdelijk even een extra steuntje in de rug nodig om samen meer inzicht te krijgen in wat er speelt en wat er nodig is om weer zonder hulp verder te kunnen. Dit geldt voor kinderen en jongeren, waarbij ik ouders maar ook de bredere omgeving betrek, zodat de jeugdige zich weer verder kan ontwikkelen passend bij zijn ontwikkelingsleeftijd. Maar ook op latere momenten in het leven heb je soms even behoefte aan ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het aanbreken van een nieuwe fase, het meemaken van ingrijpende gebeurtenissen of het geconfronteerd worden met psychische klachten die niet meteen te herleiden zijn.

 

Mijn werk als GZ-psycholoog:

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij DOPPAzorg. Ik behandel zowel volwassenen als kinderen en jongeren. In mijn behandelingen integreer ik diverse technieken en methodieken waarbij cognitieve gedragstherapie vaak een belangrijk component is.

 

Mijn achtergrond:

In 2003 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de universiteit in Nijmegen. Ik heb vervolgens gewerkt binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Sinds maart 2009 ben ik BIG geregistreerd als GZ psycholoog en heb ik gewerkt binnen de ambulante Jeugd GGZ in Twente. Mijn werkzaamheden bestonden o.a. uit intakes, psychologisch onderzoek, individuele therapie, traumabehandeling, ouderbegeleiding en groepsbehandeling. Ik heb veel ervaring opgedaan met de diagnostiek en behandeling van o.a. angststoornissen, depressies, trauma, ADHD en autisme. Daarnaast ben ik opgeleid als EMDR therapeut.

 

Privé:

In mijn vrije tijd geniet ik van het samenzijn met mijn gezin en afspreken met familie en vrienden. Ik hou van lekker eten, yoga, tennis en lezen.

 

Beroepsverenigingen:

Ik ben niet aangesloten bij een beroepsvereniging.