Gedragsstoornis of gedragsproblemen bij kinderen

Gedragsstoornis of gedragsproblemen bij kinderen

Alle kinderen vertonen wel eens opstandig of agressief gedrag. Als dit te vaak gebeurt of te lang duurt, kan er sprake zijn van een gedragsstoornis. Kinderen met gedragsproblemen zoals bijvoorbeeld een opstandige gedragsstoornis, kan een probleem zijn voor zowel het gezin als het kind.

 

Beschrijving van een gedragsstoornis bij kinderen:

Een beschrijving van een kind met een gedragsstoornis bij kinderen kan luiden als volgt:

Het kind vertoont nauwelijks of geen respect voor zijn ouders, de wet of de rechten en gevoelens van anderen. Dat leidt tot een aanhoudend patroon van divers en herhaald wangedrag, waartoe ook lichamelijke en verbale agressie behoren zoals diefstal of vernieling van eigendommen, misleiding, bedrog en manipulatie en de overtreding van wetten en regels. Hij verstoort met het gedrag het gezinsleven, komt op school in moeilijkheden en kan periodiek in contact komen met justitie. Het probleem is altijd "de schuld van iemand anders".

 

Eventuele andere oorzaken van gedragsproblemen bij kinderen

Er kunnen ook andere oorzaken zijn als een kind bepaald problematisch gedrag vertoont zoals aanpassingsproblemen, opstandigheid, ADHD, depressiviteit of antisociaal gedrag. Een belangrijke vraag aan ouders kan zijn:

  • Raakt jullie kind de laatste tijd veel in moeilijkheden?

 

Neem contact met ons op of meld je aan via ons online formulier

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: