Fatma

Rosanne Jipping

Psycholoog

Fatma Yakar | Psycholoog

 

Mijn missie:

Steeds meer huisartsen hebben een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg. Voortaan kunnen patiënten met laag complexe psychische problematiek in de huisartsenpraktijk behandeld worden. Behandeling wordt zo toegankelijk en bereikbaar voor iedereen die dat nodig heeft. Ik probeer patiënten met psychosociale klachten en/of problemen in de persoonlijke sfeer te ondersteunen en kortdurend te begeleiden. Ook besteed ik aandacht aan het leren omgaan met lastige situaties. Voor mij zijn vertrouwen, laagdrempeligheid en toegankelijkheid belangrijke aspecten in het werk.

 

Mijn achtergrond:

Na mijn vwo-opleiding  in Enschede ben ik gestart met mijn bachelor Psychologie aan de Universiteit Twente. Daarna heb ik de master Positieve Psychologie en Technologie gedaan, waarbij de focus van behandeling gericht is op krachten en mogelijkheden in plaats van klachten en/of beperkingen. Momenteel werk ik met veel plezier als praktijkondersteuner in Oldenzaal, Denekamp en Weerselo.

 

Mijn werk:

Als praktijkondersteuner GGZ vind ik het belangrijk om binnen de begeleiding van patiënten te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Positieve ondersteuning vind ik belangrijk. De huisartsen en ik houden elkaar over en weer op de hoogte van de ontwikkelingen bij de patiënten die ik zie.

 

Privé:

In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te koken. Daarnaast ga ik graag naar de sportschool.

 

Methodiek o.a.:

  • cognitieve gedragstherapie (CGT)
  • positieve psychologie
  • psychotherapie