Amber

Ernee bos

Orthopedagoog i.o. tot GZ-psycholoog

Amber Fenneman | Orthopedagoog i.o. tot GZ-psycholoog

 

Mijn visie:

In mijn werk vind ik het belangrijk te luisteren naar de vraag die je hebt, maar vind ik het nog belangrijker te luisteren naar de persoon achter de vraag of het gedrag. Ik vind het belangrijk dat je je veilig en gehoord voelt en dat we er samen voor kunnen zorgen dat je jouw krachten en talenten (h)erkent. Wanneer je je bewust bent van je krachten, probeer ik samen met jou een manier te vinden deze zo optimaal mogelijk te benutten om zo je ervaren klachten te verminderen. Soms kunnen handvatten voor jou en/of je omgeving dan handig zijn om de touwtjes (weer) in handen te krijgen. De manier waarop dat gebeurt, is waar jij je prettig bij voelt. Iedereen is namelijk anders en dat maakt jou zo uniek.

 

Mijn werk als orthopedagoog:

Bij DOPPA zorg werk ik vanuit de hulpvraag en doelen van de cliënt. Ik houd mij met name bezig met de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren, maar betrek ook ouders/verzorgers bij het proces. Hierbij maak ik, naast elementen uit verschillende methodieken en een gezonde dosis humor, gebruik van de krachten en talenten van de cliënt en diens omgeving. Ik werk hierbij vraag- en oplossingsgericht.

 

Achtergrond:

Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek en momenteel, na in Nijmegen, Zuid Afrika en Amsterdam gewoond te hebben, toch weer woonachtig in de vertrouwde Achterhoek. Tijdens mijn studie Pedagogiek in Nijmegen heb ik veel verschillende praktijkervaringen kunnen opdoen die mij enthousiast hebben gemaakt in het werk van de hulpverlener. Vanaf het eerste moment werd bevestigd dat het werken met jeugdigen iets is waar mijn hart ligt en dat is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Omdat ik meer diepgang en uitdaging wilde, heb ik de master Forensische Orthopedagogiek in Amsterdam gevolgd en mijn Basisaantekening Psychodiagnostiek gehaald. In deze studie wordt naast de ontwikkelings- en opvoedproblemen gefocust op de preventie, risicotaxatie en interventie van jeugdcriminaliteit. Na een tijdje in de jeugdzorg gewerkt te hebben, ben ik sinds september 2018 werkzaam bij DOPPA zorg.

 

Privé

In mijn vrije tijd geniet ik van het afspreken met familie en vrienden. Daarnaast sport ik graag meerdere keren per week, maar kan ik ook genieten van muziek of een avondje op de bank. Ook houd ik van reizen naar landen met een andere cultuur dan de Nederlandse.

 
What do you want to do ?
New mail