Anouc

Anouc Oude Elferink-Kemna

 

Anouc Oude Elferink-Kemna | GZ-psycholoog 

 

Mijn missie:

Mijn missie is 'Elke werkelijkheid is geldig'. Tijdens onze samenwerking, om jouw vragen en problemen te onderzoeken of te minderen, ga ik uit van het beeld wat jij hebt van het probleem. Hoe voel je je bij het probleem, hoe ervaar je het en wat wil je bereiken met mijn hulp? In mijn werkwijze ga ik uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het is mijn doel om samen op zoek te gaan naar mogelijkheden om jou een prettiger gevoel te geven. Hierbij zal ik handvatten aanreiken welke een steun in de rug geven en jou vervolgens coachen deze handvatten in te zetten in de praktijk. In onze gehele samenwerking staat jouw (hulp)vraag centraal.

 

Mijn werk binnen DOPPA zorg:

Als GZ-psycholoog bied ik hulp aan kinderen, hun ouders, jongeren en jong volwassenen. Deze brede doelgroep ken ik door mijn verschillende vooropleidingen. In mijn ondersteuning werk ik oplossing- en vraaggericht. Dit wil zeggen dat ik kijk naar mogelijkheden en uit ga van de vraag die er wordt gesteld. Ik bied diagnostiek, behandeling en opvoedingsondersteuning. Ik ga coachend te werk, zodat vaardigheden eigen worden gemaakt en latere vraagstukken zelfstandiger opgelost kunnen worden. Veelal werk ik met cognitieve gedragstherapie, om je weer met beide benen op de grond te zetten. 

 

Mijn achtergrond:

Ik ben geboren en getogen in Borne (Overijssel) en op dit moment woonachtig in Oldenzaal. Naast mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening te Saxion Hogeschool Enschede, pre master psychologie aan de Universiteit Twente en Orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, ben ik werkzaam geweest op een crisisopvang. Tevens heb ik diverse ervaringen opgedaan in het werken met kinderen en jongeren en het adviseren van begeleiders en ouders in de opvoeding van deze kinderen. Ik ben eveneens werkzaam geweest als gedragskundige binnen een jeugdzorg instelling. Naast mijn opleidingen ben ik voorzien van het certificaat EMDR training. Indien nodig kunnen we ook deze methode inzetten om jou je weer prettiger te laten voelen. Middels wetenschappelijke literatuur, trainingen en scholing houd ik mijn kennis up to date. Sinds juni 212 werk ik voor DOPPA zorg.

 

Beroepsverenigingen:

Ik ben BIG geregistreerd en lid van de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen) en ik ben in het bezit van de Basisaantekening Psychodiagnostiek.

 

Problematiek o.a.:

 

Methodiek o.a.:

 

Zwangerschapsverlof

Vanaf midden oktober 2018 zal ik met zwangerschapsverlof gaan.