Chantal

Chantal ten Elsen

GZ-psycholoog

Chantal ten Elsen | GZ-psycholoog

 

Mijn visie:

Je hebt je aangemeld omdat je iets wilt versterken of verminderen. En precies dát is mijn missie. Graag wil ik met je meedenken en samen met jou datgene inzetten wat jou kan versterken en wat jou verder kan helpen. Dat doe ik door naar je te luisteren, naar je omgeving te kijken en vooral door met jou samen te werken. Jouw vragen zijn mijn uitgangspunt. Ik geloof er in dat jij je eigen krachten kunt ontplooien en ik wil je daarbij helpen.

 

Mijn achtergrond:

In 2017 ben ik als orthopedagoog afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen en momenteel doe ik een postmaster voor mijn aantekening diagnostiek. Eerder deed ik een studie Pedagogiek en werkte ik enkele jaren in een ambulant team van een organisatie in de gehandicaptenzorg. Hier deed ik veel ervaring op in het ondersteunen van gezinnen met complexe en meervoudige problemen. Ook daarvoor werkte ik als begeleider bij verschillende organisaties. De combinatie van mijn praktijkervaring met de kennis van mijn studies maakt dat ik zowel handelingsgericht als evidence based werk om van daaruit zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw vragen.

 

Mijn werk:

Sinds 2018 werk ik als orthopedagoog en ambulant gezinsbegeleider bij DOPPA Zorg. In deze functies houd ik mij zowel bezig met diagnostiek en behandeling als met ambulante ondersteuning in de thuissituatie of op school. In mijn werk vind ik het belangrijk dat het traject en de werkwijze bij jou aansluiten. Alleen door goed samen te werken kunnen we de juiste resultaten behalen. Met individuele vragen kun je bij mij terecht in de praktijk en met systeemgerichte vragen kom ik bij je thuis om daar samen met jou na te denken over wat jij nodig hebt.

 

Privé:

Samen met mijn partner en onze blonde labrador Sam woon ik op een woonboerderijtje in een klein dorp in Twente. Hier ben ik graag buiten bezig met onze tuin in opstart en maak ik graag wandelingen met de hond. In mijn vrije tijd ben ik graag bij familie en vrienden die ik dan ook regelmatig zie. Verder ben ik graag bezig met kamperen, reizen, sporten en kindertoneel waar ik af en toe een rolletje voor speel.

Problematiek o.a.:

 

Methodiek o.a.:

  • Oplossingsgericht werken
  • Vraaggericht werken
  • Narratief werken
  • Psycho-educatie
  • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
  • Systeemgericht werken
  • Video-interactie begeleiding