Jelleke

Tamar

Gezinsondersteuner

Jelleke Kuipers | Gezinsondersteuner

 

Mijn visie:

Ik ben een oprecht geïnteresseerd mens, ik hou van (gepaste) humor in het werk en heb een positieve instelling. Ik ben iemand die vanuit een open houding contact maakt. In de gesprekken die ik voer vind ik het belangrijk dat jij je gehoord voelt. Ik probeer aan te sluiten bij de vraag die je stelt en te kijken hoe ik jou of jouw gezin daarin kan ondersteunen. Dit kan per vraag of gezin verschillen, omdat ieder mens verschillend is. Een voor jou veilige, betrouwbare en transparante samenwerkingsrelatie zie ik als de basis van waaruit ik werk. Ik versta hieronder: weten wat je aan me hebt, doen en nakomen wat ik zeg, en als dit niet lukt, dit óók communiceren. Dit doe ik op een eerlijke, respectvolle en gelijkwaardige manier. Ik vind het belangrijk om altijd oog te hebben voor (kleine) succesmomenten en zal deze ook benoemen. Naar mijn mening kan het zien van succesmomenten en stilstaan hierbij weer een stukje moed en vertrouwen geven om verder te werken aan wat soms nog zo lastig is.

 

Mijn werk binnen DOPPA zorg:

Als ambulant gezinsondersteuner ben ik bij het gezin betrokken. Dit houdt in dat ik bij jullie thuis kom en samen met jullie in gesprek ga over wat jullie vraag is. Ik probeer aan te sluiten bij waar jullie graag hulp bij zouden willen. Samen kijken we wat hier concreet voor nodig is en hoe we dit vormgeven. Ik vind het belangrijk dat dit een manier is die bij jullie past en haalbaar is.

 

Mijn achtergrond:

Ik heb de opleiding Pedagogiek gevolgd aan Hogeschool Windeheim te Zwolle. Daarna heb ik bij verschillende werkgevers gewerkt. Ik heb vooral met ouders en kinderen gewerkt. Dit zowel in één op één setting, maar ook in groepsverband. Ik heb bijvoorbeeld ondersteuning op maat geboden in het onderwijs, maar ook groepsgerichte activiteiten opgezet en begeleid en daarin de brug geslagen tussen onderwijs en wijkwerk. Daarnaast heb ik mij met veel plezier bezig gehouden met het bieden van ondersteuning bij opvoed vragen. Ook heb ik diverse trainingen gegeven. Tijdens mijn werk heb ik diverse trainingen gevolgd, zoals onder andere ’Ouderkracht’. Deze methodiek is gericht op het versterken van opvoedvaardigheden, met als doel dat ouders zelf (of met een vorm van lichtere ondersteuning) weer verder kunnen.

 

Privé:

Ik mijn vrije tijd geniet ik van tijd doorbrengen met familie en vrienden. Ook vind ik het leuk om te koken, de stad in te gaan, dagjes weg te gaan en nieuwe landen te ontdekken. Daarnaast hou ik van sporten, doe ik aan yoga en maak ik graag een wandeling in het bos.

 

Methodiek: o.a.: :

  • Opvoedondersteuning
  • Psycho- educatie
  • Oplossingsgericht werken
  • Systeemgericht werken