Kirsten

Kirsten ter Huurne

Orthopedagoog i.o. tot GZ-psycholoog

Kirsten ter Huurne | Orthopedagoog i.o. tot GZ-psycholoog

 

Mijn visie:

Ik geloof heel sterk in de eigen kracht van mensen. In mijn werk probeer ik daarom samen met jou te zoeken naar jouw eigen kracht en hoe jij deze kunt inzetten om positieve veranderingen teweeg te brengen in je leven. Daarbij kijk ik vooral naar de mogelijkheden die je hebt, niet naar de beperkingen. Het creëren van zelfbewustzijn en het betrekken van je omgeving vind ik daarbij ook belangrijk. Ik bied graag een luisterend oor en ik sta open voor jouw verhaal.

 

Mijn werk als orthopedagoog:

Als orthopedagoog binnen DOPPA zorg richt ik mij met name op diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren. Ik werk veelal  vanuit cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte technieken, waarbij ik je zoveel mogelijk zelf laat nadenken over je eigen situatie en je laat werken aan je zelfbewustzijn. Samen werken we aan het aanleren van nieuwe vaardigheden zodat jij straks weer zelf op eigen benen kunt staan. Ik streef daarbij naar een prettige sfeer, ik vind het namelijk belangrijk dat je je op je gemak voelt bij mij en dat je je verhaal kunt doen.

 

Mijn achtergrond:

Na mijn studie Sociaal Pedagogische  Hulpverlening aan het Saxion in Enschede ben ik de pre-master en Master Orthopedagogiek gaan volgen in Nijmegen. Hierdoor heb ik voor mijzelf een mooie koppeling kunnen maken tussen praktijkervaringen enerzijds en theoretische achtergronden anderzijds. Mijn belangstelling voor het bieden van hulp aan anderen heeft daarbij altijd centraal gestaan.  Ik vind het heerlijk om met mensen samen te werken en daarbij samen te kijken naar een passende oplossing voor iedere ongewenste situatie. Daarbij probeer ik me zoveel mogelijk aan te passen aan wat bij de cliënt past en wat zij prettig vinden.

 

Privé:

Ik geniet in mijn vrije tijd het meest van mijn familie en vrienden. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en om lange wandelingen te maken. Verder kan ik ook genieten van een avondje op de bank met een goede film of een goed boek.

 

Beroepsverenigingen:

Ik ben lid van de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen) en ik ben in het bezit van de Basisaantekening Diagnostiek.

 

Problematiek o.a.:

 

Methodiek o.a.:

  • Oplossingsgerichte psychologie
  • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
  • Diagnostiek
  • Psycho educatie