Lisette

Lisette Scheepbouwer

Orthopedagoog

Lisette Scheepbouwer | Orthopedagoog

 

Mijn visie:

Ik ben een positief ingesteld persoon en vind dat elke hulpvraag er mag zijn. Vaak kunnen jij en je omgeving meer dan je denkt. Hierdoor vind ik het belangrijk om naar de mogelijkheden te kijken en om je sterke kanten te vergroten. Mijn doel is daarbij om jou zoveel mogelijk regie te geven in de keuzes die worden gemaakt. Wat wil jij bereiken en hoe zou je dat kunnen doen? Hierbij kan ik meedenken, handvatten geven en ga ik vraaggericht te werk. Op die manier probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw vragen en doelen.

 

Mijn werk als orthopedagoog:

Binnen DOPPA zorg ben ik voornamelijk bezig met diagnostiek en de behandeling van kinderen en jongeren, waarbij ook hun ouders worden betrokken. Hierbij werk ik op een oplossingsgericht en vraaggerichte manier, waarbij ik veelal gebruik maak van cognitieve gedragstherapie. Ik stimuleer jou om inzichten en vaardigheden in te zetten in je dagelijks leven, zodat je zo snel mogelijk weer op eigen benen staat. Het doel daarvan is dat jij je zowel nu als in de toekomst sterker voelt om zelfstandig(er) probleemsituaties aan te pakken. Door naar je te luisteren en de vragen en doelen die je hebt centraal te stellen, probeer ik een veilige sfeer te creëren waarin jij je verhaal kan doen.

 

Mijn achtergrond:

Ik woon momenteel in Enschede. Na het afronden van mijn HAVO heb ik maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd aan het Saxion in Enschede. Na mijn afstuderen, in 2012, heb ik ruim 5 jaar gewerkt als begeleider bij een crisis- en overbruggingsopvang. Doordat ik in dit werk wat diepgang en mogelijkheden miste, ben ik in 2014 (naast mijn baan) begonnen met de premaster orthopedagogiek aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Vanuit die opleiding heb ik 10 maanden stage gelopen binnen DOPPA zorg. Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk ik hier sinds 1 december 2017 als orthopedagoog.

 

Privé:

In de vrije tijd die ik heb vind ik het leuk om met vrienden en familie af te spreken. Daarnaast sport ik graag, dit doe ik dan ook meerdere keren per week. Met mooi weer ben ik graag buiten, maar ik kan ook genieten van een middag of avond op de bank om muziek te luisteren, te lezen of een serie te kijken.

 

Beroepsverenigingen:

Ik heb de basisaantekening psychodiagnostiek behaald binnen mijn opleiding.

 

Problematiek o.a.:

 

Methodiek o.a.:

  • Oplossingsgericht werken
  • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
  • Diagnostiek
  • Psycho-educatie
  • Positieve psychologie
  • Vraaggericht werken