Marleen

Marleen Nijhof

Orthopedagoog

Marleen Nijhof | Orthopedagoog

 

Mijn visie:

Een probleem bestaat altijd in interactie met zijn omgeving. Daarom vind ik het belangrijk om in gesprekken de verbreding op te zoeken en steeds in mijn gedachten te houden dat een persoon altijd onderdeel is van een systeem, met zijn eigen valkuilen en krachtbronnen. In mijn werkwijze ga ik met je op zoek naar jouw beleving van het probleem en jouw talenten en mogelijkheden, maar ook naar wat je nodig hebt, om een positieve verandering in gang te zetten.

 

Mijn werk als orthopedagoog:

Vanaf augustus 2019 ben ik werkzaam bij DOPPA zorg als orthopedagoog en ambulant gezinsbegeleider. Als orthopedagoog ben ik behandelaar en zie ik kinderen, jongeren en hun ouders voor behandeling en/of diagnostiek. Daarbij werk ik steeds vanuit de vraag van de cliënt en pas ik verschillende methodieken toe. Als gezinsbegeleider kom ik bij mensen thuis om hen te begeleiden bij ondersteunings- en opvoedingsvragen.

 

Mijn achtergrond:

Ik ben geboren en getogen in Hengelo en na mijn middelbare school verhuisd naar Groningen voor de studie Pedagogische Wetenschappen. Aansluitend volgde ik een tweede Master aan de Universiteit Gent in de richting Pedagogiek en Onderwijskunde, waarbij ik me bezighield met de talenten van mensen met stoornissen. Daarna heb ik, naast mijn werk als orthopedagoog in Leuven, het basisjaar van de psychotherapieopleiding in de oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie en begeleiding gevolgd aan het Korzybski Instituut in Brugge en vervolgens een tweejarige specialisatie ‘Hulpverlenen aan kinderen, jongeren en ouders en hun netwerken’ aan de Interactie Academie in Antwerpen. Inmiddels ben ik via een omweg weer in Hengelo beland en heb ik werkervaring binnen de dyslexiezorg, jeugd GGZ en Passend Onderwijs.

 

Privé:

Ik woon samen met mijn vriend, zijn drie kinderen en onze twee konijnen in Hengelo. In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn vriend, vriendinnen of familie wandelen, high tea-en, uit eten of naar het theater. Daarnaast doe ik aan Yoga, speel ik piano en houd ik van zeilen.

 

Beroepsverenigingen:

Ik ben lid van de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen) en ik ben in het bezit van de Basisaantekening Diagnostiek.

 

Methodiek o.a.:

  • Oplossingsgerichte psychologie
  • Systeemtheoretisch werken
  • Handelingsgericht werken
  • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
  • Diagnostiek
  • Psycho educatie