Michelle

Michelle Missant

Kinder- en jeugdpsycholoog

Michelle Missant | Kinder- en jeugdpsycholoog

 

Mijn visie:

Ik geloof dat er voor elk probleem een oplossing bestaat. Om een probleem op te kunnen lossen is het allereerst nodig om te begrijpen waardoor het probleem is ontstaan en waardoor het blijft bestaan. Dit zoek ik graag samen met je/ jullie uit. Daarnaast vind ik het belangrijk te onderzoeken wat er wel goed gaat en wat iemands sterke kanten zijn. Want ook die dingen zijn onderdeel van de oplossing. Verandering is nooit makkelijk, en daarom is het ook nodig om te kijken naar wat motiveert om de uitdaging aan te gaan en door te zetten. Ik ga altijd uit van gelijkwaardigheid. Niemand heeft de volledige waarheid in pacht en je kan altijd van elkaar leren. Ik deel graag wat ik in mijn leven en opleidingen geleerd heb, maar blijf daarbij ook altijd open staan om te leren van en goed te luisteren naar de ander.

 

Mijn werk en achtergrond:

Ik ben geboren en getogen in Hengelo en ben na de middelbare school naar Nijmegen verhuisd om daar ontwikkelingspsychologie te gaan studeren. Na het afronden van deze studie heb ik als psycholoog gewerkt binnen het speciaal onderwijs (cluster IV) op basisscholen en middelbare scholen in de regio Arnhem. Na 7 jaar heb ik de overstap naar de jeugdzorg gemaakt en heb daar gewerkt binnen pleegzorg, de daghulp jonge kind en de naschoolse dagbehandeling. De afgelopen twee jaar heb ik in een psychologenpraktijk voor GBGGZ gewerkt. Ik heb na mijn universitaire opleiding twee post master opleidingen afgerond en ben nu kinder- en jeugdpsycholoog en cognitief gedragstherapeut. Daarnaast ben ik opgeleid tot NIKA practitioner.  

 

Privé:

Ik woon samen met mijn vriend en twee konijnen in Hengelo. Ik geniet graag van het leven door tijd door te brengen met vrienden en familie, lekker te eten en te drinken en op reis te gaan. Ik houd van muziek en ga graag naar festivals en concerten. Ik lees en teken en houd er ook van om te sporten. Zo klim en boulder ik, doe ik aan body pump en ben ik graag in de bergen voor een mooie wandeling.

 

Problematiek o.a.:

  • Angst en stemmingsklachten
  • Gedragsproblemen
  • Hechtingsproblematiek
  • Autisme
  • AD(H)D

 

Methodiek o.a.:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Handelingsgerichte diagnostiek en hulpverlening
  • NIKA
 
What do you want to do ?
New mail