Rianne Leussink

Rianne Leussink

Gezinsbehandelaar

Rianne Leussink | Gezinsbehandelaar

 

Mijn visie:

Jou/jullie de handvaten geven waardoor jullie weer met zelfverzekerdheid en daadkrachtig de touwtjes weer in handen nemen. Door open en eerlijk met elkaar te communiceren zal ik als gezinsbehandelaar de krachten van jullie als gezin inzetten en de kwetsbaarheden ondersteunen. Zodat jullie als gezin weer verder kunnen.

 

Mijn werk binnen DOPPA zorg:

Als gezinsbehandelaar ga ik ambulant te werk. Ik ben betrokken bij jullie als gezin. En ondersteun daar waar jullie problemen ervaren. Als helikopter kijk ik naar de situatie en zoek ik met een frisse blik naar jullie mogelijkheden. Laat ik de gezinnen kijken naar hun eigen krachten en hoe ze deze kunnen toepassen. En ben ik daar een ondersteunende factor in, die kan meehelpen in de vorm van psycho-educatie, opvoedingsondersteuning en communicatie. Zodat de oplossingen die worden aangedragen helemaal op maat zijn voor jullie als gezin. En ten alle tijde kunnen worden toegepast en jullie als gezin hier weer het vertrouwen in krijgen, en dit op de lange termijn kunnen toepassen.

 

Mijn achtergrond:

Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener gedaan aan het Saxion te Enschede. Ik heb dit deeltijd gedaan en mijn werkzaamheden verricht binnen de organisatie Horizon voor 11.5 jaar. Dit is een jeugdzorginstelling waarbij ik heb gewerkt met verschillende doelgroepen en binnen de verschillende locaties. De laatste jaren ben ik werkbegeleider geweest waarbij ik als teamcoach fungeerde en crisismanagement heb gedaan. Ik heb mij ontwikkeld op het gebied van persoonsontwikkeling en systemisch werken. Ik heb hierdoor een grote helicopter-view ontwikkeld waardoor ik in allerlei situaties de rust kan bewaren en een overzichtelijk beeld kan vormen die ik helder en duidelijk communiceer naar gezinnen en hun kinderen. En samen met hen zoek naar praktisch toepasbaar en haalbare oplossingen.

 

Privé:

Ik ben getrouwd met mijn man en wonen wij samen met onze twee kinderen en hond. Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden. Daarnaast volg ik bokszaktrainingen en wandel ik dus veel met onze hond. Maar geniet ik ook erg van een avondjes Netflix, goed boek en gezelschapsspelletjes.

 

 

Methodiek o.a.:

  • Psycho-educatie
  • Oplossingsgericht werken
  • Systeemgericht werken