Orthopedagoog DOPPA zorg in Enschede

Orthopedagoog in Enschede

 

Wat doet een orthopedagoog?

Naast het adviseren van ouders in “normale” opvoedsituaties kan een orthopedagoog juist ook ingezet worden waar sprake is van psychische problematiek en complexe gezinssituaties. Ook kan een orthopedagoog werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg, bv. met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. De orthopedagoog is wetenschappelijk opgeleid en houdt zich bezig om leerproblemen, leerstoornissen, gedragsproblemen, ontwikkelingsstoornissen en andere mentale en emotionele problemen te diagnosticeren en te behandelen. Ouders, school, huisarts en eventuele andere belangrijke personen in de omgeving van het kind worden betrokken in de behandeling.

 

Daarnaast kan een orthopedagoog adviseren bij problemen op school, zoals leerproblemen of problemen met het gedrag in de klas. Ouders kunnen bij onze orthopedagoog terecht voor vragen over problemen met hun kind. Denk aan zindelijk worden, de pubertijd, kinderen motiveren, grenzen leren aangeven, kinderen laten luisteren, communicatie en etc.

 

Verschil tussen een psycholoog en orthopedagoog

Een psycholoog heeft zich naast orthopedagogiek ook andere richtingen gestudeerd. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van volwassenen. Bij een orthopedagoog ligt de focus bij het behandelen en ontwikkelen van kinderen en de opvoedsituatie.

 

Contact opnemen met DOPPA zorg - orthopedagoog in Enschede

Wil jij graag een afspraak maken met onze orthopedagoog? Dat kan! Ons telefoonnummer is 085 00 79 000 en we zijn via de mail bereikbaar; secretariaat@doppazorg.nl

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: