Persoonlijke ontwikkeling en ontwikkelingsplan

Persoonlijke ontwikkeling met persoonlijk ontwikkelingsplan

Je persoonlijke ontwikkeling is een constant proces van bewustwording over jezelf. Wie ben jij? Wat zijn je kwaliteiten? Je valkuilen? Hoe kan je jezelf op bepaalde gebieden sterker of beter maken: oftewel ontwikkelen? Weten wie je bent en wat je wilt is niet altijd makkelijk. En soms ben je dat ook even helemaal kwijt of staat het stil. Bijvoorbeeld als er problemen zijn in je leven die alle aandacht vragen, of wanneer je even vooral met de ander bezig bent in plaats van met jezelf. Als je verandering of groei wilt doormaken in je leven is het belangrijk om bezig te gaan met een persoonlijk ontwikkelingsplan. Want juist als je tegen problemen aanloopt is het nodig om weer even terug te gaan naar jezelf en wat jij belangrijk vindt.

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling met een persoonlijk ontwikkelingsplan

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat voorop in een behandeling. Bij DOPPA zorg streven we er naar om het allerbeste uit jezelf te halen. Daarom gaan we goed kijken naar waar je staat en wat je zou willen bereiken om beter in je vel te zitten of om jezelf meer te ontplooien. De psychologen en orthopedagogen in ons team zullen samen met jou doelen opstellen, ook wel het persoonlijk ontwikkelingsplan genoemd. We kijken hierbij naar verschillende vragen die op jou van toepassing zijn en van belang zijn voor de verdere behandeling. Bijvoorbeeld:

  • Wat wil je leren?
  • Waar wil je beter in worden?
  • Wat zijn je wensen voor de toekomst?
  • Waarover ben je meer of minder tevreden over jezelf?
  • Welke minder goede eigenschappen wil je onder de loep leggen?

Vervolgens zal er samen met jou actief gewerkt worden aan verbetering van jouw klachten. Dit kan door oefeningen, (inzichtgevende) therapie of eventueel aanvullend onderzoek.

 

Afspraak maken voor een persoonlijk ontwikkelingsplan

Ben je op zoek naar ondersteuning voor je persoonlijke ontwikkeling met behulp van een persoonlijk ontwikkelingsplan? Maak een afspraak met DOPPA zorg in Enschede of Oldenzaal. Wij helpen je graag verder! Aanmelden kan via ons contactformulier, per e-mail via secretariaat@doppazorg.nl of je kan bellen naar 085 00 79 000.

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: