EIGEN RISICO SLIM BENUTTEN

Wat is het eigen risico?

In Nederland is een groot deel van de zorg, waaronder de psychologische zorg, verzekerd in de basisverzekering. De zorg wordt vergoed, maar je betaalt altijd eerst het eigen risico (€ 385,- in 2017 / in 2018 wordt het eigen risico opnieuw verhoogd). In geval van verzekerde zorg wordt het eigen risico dus altijd zonder meer in rekening gebracht bij de verzekerde.

Vergoeding van psychologische zorg wordt beperkt door de zorgplafonds die zorgverzekeraars hanteren in hun contracten met zorgaanbieders, bijvoorbeeld met psychologenpraktijken zoals DOPPA zorg. Hierdoor kan het gebeuren dat je na aanmelding bij onze praktijk te horen krijgt dat we geen verwijsbrieven meer kunnen aannemen (voor dat jaar) en dat zou betekenen dat het niet mogelijk zou zijn om vergoeding te krijgen voor de behandeling.

 

Maak van de nood een deugd en benut je eigen risico slim:

Wij bieden meerdere mogelijkheden aan om voor (nagenoeg) hetzelfde bedrag als het eigen risico goed geholpen te kunnen worden. Kijk gerust en kies welke optie het beste past bij jouw hulpvraag:

  • Verkort traject basis ggz, bestaande uit zes consulten van 45 minuten, zonder rapportages, zorgplan en dergelijke. Klik hier voor meer info.
  • Cursus mindfulness op basis van cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie en ACT, bestaande uit 8 bijeenkomsten. Klik hier voor meer info.
  • Twaalf online consulten, uitsluitend in de vorm van e-health via E-Consulenza. Klik hier voor meer info.

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: