Marjolein

Marjolein ten Hove- van Schooten

 

Marjolein ten Hove- van Schooten | Ambulant gezinsbegeleider

 

Mijn missie:

Bij ieder kind ziet autisme er anders uit, ieder kind is uniek en elk gezin waarin een kind met autisme opgroeit verschilt. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten op u als ouder(s) en uw gezin. Door mijn manier van werken bied ik u geen algemeen advies maar maatwerk, afgestemd op de wensen en mogelijkheden die passen bij uw gezin.

Mijn werk binnen DOPPA zorg:

Ik bied gezinsbegeleiding gespecialiseerd in autisme. Wanneer een kind autisme heeft, vraagt dit vaak veel van het gezin. Omdat u uw kind en uw gezin het beste kent, kijken we samen naar mogelijkheden en oplossingen die passen bij uw gezin.
Gezinsbegeleiding vindt bij u thuis plaats. Het traject begint altijd met psycho- educatie voor de ouders. Omdat het begrijpen van autisme bij uw kind vaak al veel inzicht geeft. Daarna gaan we aan de slag met de doelen die we samen op gesteld hebben. Tijdens het traject stem ik regelmatig af met de betrokken orthopedagoog/ psycholoog. Het doel is dat u het na verloop van tijd weer zonder hulp red.

Mijn achtergrond:

Het gezin waarin ik ben opgegroeid is bekend met autisme. Daardoor heb ik veel hulpverleners meegemaakt. Al van jongs af aan zei ik tegen mijn moeder dat ik het later als hulpverlener heel anders wil gaan doen. Toen ik op school een richting moest kiezen was het dan ook al snel duidelijk dat dit de hulpverlening werd.
Nadat ik de SPW en de SPH had afgerond ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in autisme. Ik heb onder andere de Post HBO opleiding Autisme deskundige en de Post HBO opleiding Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding afgerond. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholing gericht op autisme.
Sinds april 2015 werk ik voor DOPPA zorg.

Problematiek o.a.:

  • Autisme
  • Opvoedingsproblematiek

Methodiek o.a.:

  • Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding
  • Psycho educatie Autisme
  • Brain Blocks