Meryem

Meryem Kangus

 

Meryem Kangus | Psycholoog

 

Mijn missie:

Ik ben een geboren hulpverlener en van jongs af aan al altijd leergierig en nieuwsgierig geweest. Ik werk graag samen met mensen. Al vroeg ontdekte ik dat ik anderen in kwesties waar ze zelf niet uit kunnen komen graag help. Ik voel mij thuis in zingeving en ik ben iemand die gelooft in de mentale kracht van mensen. Mijn passie is: de klachten rondom een psychische aandoening te helpen verminderen en de kwaliteit van leven verbeteren. Verder sta ik volledig achter het motto: ‘problemen zijn er om opgelost te worden’. Ik geloof in het succes en de toegankelijkheid van een kwalitatieve benadering. Daarbij kies ik voor een benaderingsgerichte werkwijze waarbij de belevenis en ervaring van de persoon tegenover mij centraal staan. Immers, ieder mens is uniek en ieder mens is zijn verhaal.

Mijn werk als POH-GGZ:

Als POH-GGZ ondersteun ik de huisarts op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. De huisarts verwijst patiënten door met uiteenlopende klachten die verschillen van (mogelijk) psychische, psychosociale en/of psychosomatische aard. Het kan zijn dat je worstelt met schuldgevoelens, verlies, lichamelijk onverklaarbare klachten of chronische pijn. Ook als je gewoon even niet lekker in je vel zit ben je van harte welkom. Het hoeft overigens niet altijd om iets ernstigs of langdurigs te gaan, en soms is het helaas niet anders. De klachten kunnen erg belemmerend zijn, zowel in je thuis-, als in je werksituatie. De bedoeling is dat je je beter voelt en op weg wordt geholpen, je staat er dan niet alleen voor. In tegenstelling tot het probleem, sta jij met je hulpvraag centraal. Wanneer je bij mij op gesprek komt gaan we samen kijken naar de klachten en problemen en bedenken we een gewenste oplossing waar we samen naar toe kunnen werken. Wanneer nodig schakelen we externe hulpverlening in. Dit doen we door een doorverwijzing, maar ook dan kunnen wij contact houden om het beloop te bespreken. Je kunt ook langs komen voor één of twee gesprekken voor een advies, het nemen van een belangrijke beslissing, of om even je hart te luchten. Mijn deur staat altijd open.

Mijn achtergrond:

Al vroeg ontdekte ik dat ik anderen in kwesties waar ze zelf niet uit kunnen komen graag help. Mijn interesse in het menselijk denken, handelen en gedrag steeg zodanig dat ik de opleiding Toegepaste Psychologie ben gaan volgen aan het Saxion. Bij de eerste mogelijkheid ben ik de opleiding aan de Universiteit van Twente gaan vervolgen in de meest klinische en positieve richting; geestelijke gezondheidsbevordering.

Bij DOPPA zorg ben ik werkzaam als psycholoog met een brede doelgroep. DOPPA zorg geeft de vrijheid om te (be)handelen naar de wensen van de cliënt. De cliënt staat continu centraal. Het laat toe om met het hoofd, het hart en de handen als hulpverlener te fungeren om samen met de cliënt naar de gewenste situatie toe te werken. Wat ik nog meer over mijn achtergrond kan vertellen is dat ik van Assyrisch-Aramese afkomst ben en ben geboren in Zuidoost-Turkije. Mijn geloofsovertuiging is christelijk. Verder maakt mijn afkomst dat ik een bijzondere achtergrond heb waardoor ik naast de Nederlandse taal zowel de Turkse als de Aramese taal beheers.

Privé:

In mijn vrije tijd besteed ik tijd aan mijn familie en vrienden. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de filosofie en zingeving. Ik houd van lange wandelingen. Ook kan ik erg genieten van een glaasje wijn en een goed boek.

Beroepsvereniging:

Ik ben lid van het NIP (Nederlandse Instituut van Psychologen)

Problematiek o.a.:

 • Zelfbeeld problemen
 • Stemmingsklachten
 • Medisch onverklaarbare lichamelijke klachten
 • Hypochondrie
 • Piekeren
 • Rouw/verliesverwerking
 • Relatieproblemen

Methodiek (eventueel in Turks en Aramees) o.a.:

 • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
 • Psycho-educatie
 • Inzichttherapie
 • Praktische therapie
 • Interpersoonlijke psychotherapie
 • Oplossingsgerichte psychotherapie
 • Relatietherapie