Uitleg over
Opvoedingsproblematiek

Aanmeldprocedure

Opvoedproblemen zijn interactieproblemen tussen jou en je kind. Er is een spanningsveld ontstaan tussen de behoeften van je kind en de behoeften van jou als ouder. Soms zijn die behoeften niet helemaal duidelijk waardoor jullie met elkaar in een ingewikkeld patroon terecht komen.

Waar herken je opvoedingsproblematiek aan?

Je kind luistert niet, gaat zijn eigen gang, laat onrustig of angstig gedrag zien en jij als opvoeder weet niet meer wat je kunt doen om je kind te helpen. Je kind voelt jouw machteloosheid en reageert daarop met gedrag wat hij gewend is. De interactiepatronen tussen jullie komen steeds weer terug en je vraagt je af wat je verkeerd doet.

Praktijksituatie

Neeltje en Eduard zijn trotse ouders van twee zoontjes van 8 en 10 jaar oud. Met name met de oudste hebben ze moeite om zijn gedrag te sturen. Hij is zeer zelfbepalend en accepteert geen nee. De jongste begint het gedrag van zijn oudere broer steeds vaker na te doen en ouders beginnen steeds vermoeider te raken door alle energie die ze in hun opvoeding steken.

Wat kan je doen aan opvoedingsproblematiek ?

Behandeling voor opvoedproblemen bestaat uit psycho educatie gericht op het begrijpen van de patronen in jullie gezin en in jullie opvoeding. Gezinsondersteuning en systeemtherapie kan jullie helpen om weer meer positieve momenten te ervaren met elkaar als gezin.

Wil je meer weten
of wil je een afspraak?

Heb je een vraag?

Vind je antwoord bij de veelgestelde vragen.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Bel mij terug

×