psycho educatie

Hulp bij
Relatieproblemen en interactieproblemen oplossen

Aanmeldprocedure

Mensen in een systeem beïnvloeden elkaar met gedachten, gevoelens en gedrag in wisselwerking met elkaar. Dit systeem kan bestaan uit een gezin, relatie of een familie. We spreken van systeemproblematiek als er interactieproblemen of relatieproblemen zijn tussen mensen uit het systeem. Als er een spanningsveld is in verschillen tussen behoeften van mensen kunnen er patronen ontstaan in het systeem. Blijf niet te lang zitten met relatieproblemen.

Als we het hebben over relatie- en interactieproblemen, zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen om problemen om op te lossen. Denk aan communicatie verbeteren, tijd voor elkaar maken, werken aan de relatie, samen in therapie gaan, focussen aan het positieve en elkaar de ruimte geven.

Waar herken je relatieproblemen en interactieproblemen aan?

Jullie hebben ruzie, begrijpen elkaar niet of iemand in jullie gezin laat probleemgedrag zien. Jullie relatie met elkaar is verstoord en het lukt niet meer om op een fijne manier met elkaar om te gaan. De interactiepatronen tussen jullie komen steeds weer terug en je weet niet wat je kunt doen om dit te doorbreken.

Bij ons vind je de professionele hulp die je nodig hebt om jouw relatieproblemen en interactieproblemen op te lossen. Onze therapeuten staan voor je klaar om jullie te helpen om weer op één lijn te komen en de onderlinge communicatie te verbeteren. Of je nu problemen hebt in je romantische relatie of in je familie- en vriendenkring, wij bieden de oplossing.

Praktijksituatie

Wendy en Marjolein hebben nu 6 jaar een relatie en ze zijn nog steeds verliefd op elkaar. Ze zijn heel verschillend en dat trekt elkaar aan. Maar deze verschillen beginnen steeds meer een probleem te worden. Beiden voelen ze zich niet begrepen door de ander en het lijkt wel alsof ze niet langer hetzelfde willen voor de toekomst.

Hulp bij relatieproblemen oplossen?

Onze aanpak is erop gericht om de oorzaken van de problemen te achterhalen en deze samen met jullie aan te pakken. Hierbij maken we gebruik van bewezen methoden en technieken, zodat we jullie zo goed mogelijk kunnen helpen. Onze hulp is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de interacties en het herstellen van de liefdevolle verbindingen binnen jullie relatie.

Relatieproblemen oplossen kan met behulp van behandeling voor relatie-interactieproblemen. Dat bestaat uit psycho-educatie gericht op het begrijpen van de patronen in jullie relatie of gezin. Systeemtherapie, relatietherapie, psychomotorische therapie en emotionally focused therapie kan jullie helpen om elkaar beter te begrijpen en weer meer positieve momenten te ervaren met elkaar als gezin.

 

Contact opnemen

Neem contact met ons op en start met het oplossen van relatieproblemen.

Bel mij terug

×