Schematherapie

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie die je helpt om de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen.

 

Wat is schematherapie?

Wat jij in je jeugd meemaakt vormt jou tot wie je nu bent. Bij heftige ervaringen in het verleden creëer je al vroeg bepaalde (negatieve) gedragspatronen. Bijvoorbeeld zoeken naar bevestiging, altijd maar doorgaan, of veel te kritisch zijn op jezelf. Vroeger was dit gedrag misschien nodig om bepaalde dingen te bereiken, maar in je volwassen leven werken ze vaak tegen. Deze patronen kunnen jouw leven op een negatieve manier beïnvloeden. Schematherapie heeft als doel inzicht te creëren in je gedragspatronen. Binnen schematherapie onderzoeken we allereerst de oorsprong van een bepaald gedrag. Hierdoor snap je beter waarom jij bent zoals je bent. Gedurende de behandeling zal je je gedragspatronen steeds beter leren herkennen en ze uiteindelijk leren veranderen. Je leert voelen wat je daadwerkelijke behoefte is en je leert op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens. Zie: Schematherapie.

 

Schematherapie volgen in Twente?

Schematherapie wordt vaak ingezet bij hardnekkige en steeds terugkerende gedrags- en gewoontepatronen. Bijvoorbeeld bij recidiverende depressie of persoonlijkheidsproblematiek. Het is een diepgaande behandeling waarbij je jezelf echt leert doorgronden en je klachten blijvend kan verbeteren.

Binnen ons team zijn psychologen geschoold in de schematherapie, die zeer geschikt is voor het behandelen van persoonlijkheidsproblematiek, hardnekkige gewoontepatronen en het verkrijgen van meer inzicht in je levensloop en persoonlijkheid. Als je graag schematherapie wil volgen in Twente, neem dan contact op met ons.

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: