Michelle

Kinder- en jeugdpsycholoog NIP

“Elk probleem is een uitdaging die overwonnen kan worden”

Methodieken:

Behandeling, Diagnostiek, Psycho educatie,

Mijn visie

Ik geloof dat er voor elk probleem een oplossing bestaat. Om een probleem op te kunnen lossen is het allereerst nodig om te begrijpen waardoor het probleem is ontstaan en waardoor het blijft bestaan. Dit zoek ik graag samen met je/ jullie uit. Daarnaast vind ik het belangrijk te onderzoeken wat er wel goed gaat en wat iemands sterke kanten zijn. Want ook die dingen zijn onderdeel van de oplossing. Verandering is nooit makkelijk, en daarom is het ook nodig om te kijken naar wat motiveert om de uitdaging aan te gaan en door te zetten. Ik ga altijd uit van gelijkwaardigheid. Niemand heeft de volledige waarheid in pacht en je kan altijd van elkaar leren. Ik deel graag wat ik in mijn leven en opleidingen geleerd heb, maar blijf daarbij ook altijd open staan om te leren van en goed te luisteren naar de ander.

Mijn achtergrond

Ik woon met mijn man, zoontje en twee konijnen in Hengelo. Ik houd van gezelligheid, muziek en de natuur. Ik doe mijn werk met veel plezier en inzet zodat ik mijn cliënten zo goed mogelijk en vanuit gelijkwaardigheid kan helpen en een positieve bijdrage kan leveren aan hun ontwikkeling.

Problematieken

Binnen DOPPA zorg bied ik cognitieve gedragstherapie waarmee een breed spectrum aan klachten kan worden behandeld zoals angst- en stemmingsklachten, emotieregulatie problemen, dwang etc. Als NIKA practitioner behandel ik hechtingsproblematiek en met EMDR help ik cliënten trauma te verwerken.

Methodieken

Ik doe diagnostiek en ik geef individuele behandeling, bied psycho-educatie en ouderbegeleiding. De voornaamste methodieken die ik daarbij inzet zijn cognitieve gedragstherapie, EMDR en NIKA.

Kwalificaties

Ik heb na mijn universitaire opleiding in de Ontwikkelingspsychologie twee post master opleidingen afgerond en ben nu kinder- en jeugdpsycholoog en cognitief gedragstherapeut. Daarnaast ben ik opgeleid tot NIKA practitioner en heb ik de basiscursus EMDR afgerond.

Bel mij terug

×