kindertherapie

Mogelijke hulpvragen
Kind 5 - 12 jaar

Ben ik verzekerd?

In de periode dat kinderen naar de basisschool gaan maken ze van alles mee en zelfs op zo’n jonge leeftijd kunnen er bij kinderen psychische klachten ontstaan. Hieronder noemen we een paar voorbeeldsituaties waarmee een jong kind kan worden aangemeld voor psychologische zorg.

Levi – 8 jaar

Levi is 8 jaar en wordt al een tijdje gepest in de klas. Dit maakt hem heel verdrietig en onzeker. Zijn ouders vertellen hem vaak dat hij lief is en dat ze trots zijn op hem, maar Levi vindt zichzelf alleen maar stom en lelijk. Het pestgedrag wordt door de school onvoldoende aangepakt, waardoor de ouders van Levi uiteindelijk besluiten om psychologische zorg voor hun zoontje te gaan zoeken.

Esmee – 11 jaar

Esmee is een vrolijke meid die graag naar school gaat. Echter heeft ze zeer veel last van faalangst, waardoor ze veel te veel tijd besteedt aan haar huiswerk. Iedere keer als er een toets is voelt ze zich zeer gespannen en is ze niet te genieten. Haar ouders benaderen haar juist heel positief en vinden dat ze het erg goed doet, maar Esmee kan het niet verdragen als ze een foutje maakt, in haar ogen moet alles perfect zijn. Haar ouders zouden graag zien dat hun dochter zich meer kan ontspannen en zich niet zo druk maakt om haar schoolprestaties. Ze hebben een afspraak gemaakt met een kinderpsycholoog waar ze haar verhaal kan doen.

Floris – 9 jaar

Floris kan niet goed meekomen op school. In de klas vindt hij onvoldoende aansluiting bij zijn klasgenootjes en hij raakt regelmatig in conflict met anderen. Hij wil wel spelen met vriendjes, maar er gaat vaak iets mis waardoor Floris overstuur weer thuis komt. In de klas is het gedrag van Floris voor de leerkrachten te hanteren, maar de ouders van Floris vragen zich af of er niet iets aan de hand is met hem. Ze willen graag psychologisch onderzoek voor een juiste diagnose en vragen de huisarts om een verwijzing.

Wil je meer weten
of wil je een afspraak?

Heb je een vraag?

Vind je antwoord bij de veelgestelde vragen.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Bel mij terug

×