Vacature GZ-psycholoog DOPPA zorg Enschede

Mogelijke hulpvragen
Oudere vanaf 65 jaar

Wordt de zorg vergoed?

Een verwijzing van de huisarts betekent niet automatisch een toelating bij DOPPA zorg. Wij bekijken per aanmelding zorgvuldig of de betreffende cliënt en diens hulpvraag passen bij onze expertise. Middels een screening op basis van de aanmelding en verwijzing bepalen wij welke cliënten bij ons in behandeling kunnen worden genomen. Een kort telefonisch contact kan daar onderdeel van zijn.

Het leven zit vol met uitdagingen, tegenslagen, problemen en moeilijke situaties. Soms is het runnen van een huishouding, baan, gezin en sociaal leven al meer dan genoeg. Als je dan een traumatische ervaring meemaakt of je ervaart gedurende langere tijd continu spanning en stress, dan kan het allemaal teveel worden. Bij iedereen ligt die grens ergens anders, maar niemand kan alles aan en de kans is groot dat je vroeger of later wel wat hulp kunt gebruiken op psychosociaal gebied.

Piet – 68

Piet heeft samen met zijn vrouw drie kinderen die allemaal het huis uit zijn. Sinds kort is hij met pensioen en woont hij alleen met zijn vrouw. Deze nieuwe situatie zorgt voor veel problemen, omdat Piet niet kan stilzitten en de structuur van werk mist in zijn dagelijks leven. Hij neemt geen initiatief, komt tot niks en zijn vrouw klaagt over gebrek aan communicatie. Er beginnen steeds meer dingen op te vallen aan het gedrag van Piet en zijn vrouw denkt dat hij een vorm van autisme heeft. De hulpvraag is vooral gericht op diagnostiek en beter begrijpen van de klachten van Piet.

Hilda – 72

Hilda heeft de afgelopen jaren veel voor haar kiezen gekregen. Haar man is overleden en het contact met haar kinderen en kleinkinderen is door allerlei ruzies tot een nulpunt gedaald. Hilda verwijt haar kinderen dat het met haar niet goed gaat en beetje bij beetje raakt ze ook het overzicht kwijt. Ook slaapt ze slecht en zorgt ze niet meer zo goed voor zichzelf. Hilda vindt het moeilijk te accepteren dat ze de grip op haar leven aan het verliezen is en heeft daarbij hulp nodig.

Bel mij terug

×