De groei en ontwikkeling van DOPPA zorg

Veelgestelde vragen

DOPPA zorg is in 2007 opgericht door Gz-psycholoog Ernee Bos, in de vorm van een vrijgevestigde praktijk. In de beginjaren werd er vooral ambulante begeleiding in de thuissituatie geboden en later kwam daar de tak van de psychologie en orthopedagogiek bij.

DOPPA zorg is er altijd voor jong en oud geweest en is altijd meegegaan in de ontwikkelingen die zich aandienden. Eerst werden er met een klein team behandelingen verzorgd voor mensen met relatief milde problematieken en gaandeweg ontstond steeds meer professionalisering en groei. In de loop der tijd kwamen er nieuwe functies bij, waardoor er nu per locatie een multidisciplinair kernteam werkzaam is binnen DOPPA zorg. De kernteams worden administratief ondersteund door het team secretariaat en krijgen leiding van hun manager extramurale zorg.

Lees hieronder verder over de achtergrond en ambities van Ernee Bos, oprichter en bestuurder van DOPPA zorg.

Mijn motto

Een goede relatie met jezelf is de sleutel tot een zinvol en aangenaam bestaan.

Mijn missie

Begin 2007 heb ik DOPPA zorg opgericht. Het was en is mijn missie om een multifunctioneel zorgcentrum neer te zetten dat zich volledig richt op mensen met allerlei problemen op psychisch gebied en op sociaal en emotioneel vlak. Vanuit mijn interesse voor de mens en mijn motivatie om een ander te kunnen helpen op een manier die hem of haar sterker en onafhankelijker maakt, ben ik elke dag bezig om deze missie te realiseren. Mijn ideaal is om, zonder onderscheid te maken tussen leeftijd, intelligentie, afkomst, godsdienst of wat dan ook, iedere persoon die bij ons komt vanaf het eerste moment tot het laatste goed te kunnen helpen. Wij passen ons aan aan degene die hulp vraagt en niet andersom.

Als Gz-psycholoog werk ik intuïtief, vanuit mijn gevoel. Voor mij is ieder mens een uniek individu en ik mag me graag verdiepen in het verhaal van de persoon die tegenover me zit. Door dat verhaal goed voor ogen te houden, kan ik de grote lijnen en de kern daarin ontdekken en de inzichten meegeven die nodig zijn. Een paar sleutelwoorden die ik belangrijk vind zijn bewustwording, balans, acceptatie en loslaten.

Wat doe ik

  • Ondernemen
  • Psychologie toepassen
  • Coachen
  • Samenwerken
  • Nieuwe projecten aangaan

Wat vind ik belangrijk

  • Mensen in verbinding brengen met zichzelf en anderen
  • In beweging blijven, zowel letterlijk als figuurlijk
  • De dingen doen die je energie geven

Mijn achtergrond


Ik ben geboren in Groningen en in 2000 ben ik afgestudeerd in de richtingen klinische psychologie en ontwikkelingspsychologie aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Daarna heb ik een postdoctorale cursus op het gebied van diagnostiek gevolgd en heb ik de opleiding tot remedial teacher voor het basisonderwijs afgerond. Verder heb ik twee cursussen EMDR gedaan, een training Mindfulness voor therapeuten en een cursus ACT. In 2018 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. Ik vind het erg belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebieden en ik zorg ervoor dat bijscholing een constante factor is en blijft.
Op verschillende werkplekken binnen de GGZ en Orthopedagogische zorg en vanuit DOPPA zorg heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van zowel jeugdigen als volwassenen. Daarbij heb ik cliënten behandeld, en hopelijk goed geholpen, met allerlei psychiatrische en psychische problematieken zoals stoornissen in het autisme spectrum (ASS), angststoornissen, dwangklachten en problemen met betrekking tot gedrag, zelfredzaamheid en persoonlijke omgang.

Kwalificaties

BIG registratie: 29924969225

Bel mij terug

×