Mogelijke hulpvragen
Adolescent 13 - 18 jaar

Ben ik verzekerd?

De puberteit is vaak een lastige periode voor opgroeiende kinderen. De weg naar meer volwassenheid kan soms met allerlei moeilijkheden gepaard gaan. Hieronder staan een paar voorbeelden van probleemsituaties die voor een adolescent aanleiding kunnen zijn om te worden aangemeld voor psychologische zorg.

Fleur – 14 jaar

De ouders van Fleur zijn een half jaar geleden gescheiden en zij maken nog steeds veel ruzie. Fleur woont doordeweeks bij haar moeder en in de weekenden gaat ze naar haar vader. Ze vindt het vooral lastig dat de regels bij haar moeder en haar vader zo verschillend zijn. Daarnaast heeft haar moeder een nieuwe vriend die ze niet aardig vindt. Fleur heeft het gevoel dat ze niet bij haar moeder terecht kan en door al deze problemen kan ze zich ook niet goed meer concentreren op school. Ze wil wel hulp, maar ze weet niet hoe.

Victor – 17 jaar

Victor is een stoere jongen en niets lijkt hem te raken. Hij doet niet veel voor school en gaat liever met zijn vrienden op stap, waarbij hij ook wel eens een joint rookt. Hij zit in het examenjaar en zijn ouders denken dat hij het niet gaat halen. Zelf wil hij wel gaan werken en lekker geld gaan verdienen. Af en toe, ogenschijnlijk uit het niets, wordt Victor heel erg boos. Hij kan dan verbaal en soms ook fysiek agressief worden. Victor vindt het niet nodig om naar een psycholoog te gaan, maar zijn ouders hebben hem toch aangemeld.

Marieke – 15 jaar

Marieke is een zeer gevoelig meisje. Ze reageert vrij sterk op andere mensen, maar ook op bepaalde geluiden en geuren. Ze heeft het idee dat ze haar emoties wel kan uiten, maar haar ouders vinden dat ze toch vrij introvert is. Ze is namelijk meer bezig met zorgen voor en om een ander dan voor zichzelf. Eigenlijk is ze best hard voor zichzelf en ze weet ook niet echt wat ze wil. Marieke heeft zelf vooral last van de prikkelgevoeligheid en haar ouders proberen haar te motiveren om met een psycholoog in gesprek te gaan, zodat ze meer handvatten heeft om met haar gevoeligheid om te leren gaan.

Wil je meer weten
of wil je een afspraak?

Heb je een vraag?

Vind je antwoord bij de veelgestelde vragen.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Bel mij terug

×