Mogelijke hulpvragen
Jong kind 0 - 4 jaar

Ben ik verzekerd?

Ouders maken zich soms zorgen over de ontwikkeling van hun jonge kind. Er zijn tal van gedragingen en situaties denkbaar waarvan ouders niet goed weten wat ze ermee aan moeten. Hieronder noemen we een paar voorbeeldsituaties waarmee een jong kind kan worden aangemeld voor psychologische zorg.

Niek – 4 jaar

Niek luistert slecht naar zijn ouders en zij hebben alles geprobeerd om zijn gedrag een beetje te sturen. Zodra Niek gefrustreerd raakt, wordt hij boos en weten zijn ouders hem niet meer te bereiken. Straffen lijkt dan de enige oplossing om hun kind enigszins tot rust te kunnen brengen, maar dat doen ze liever niet. Ze willen graag weten hoe ze het beste met het gedrag van hun zoontje om kunnen gaan en ze gaan op zoek naar heet orthopedagoog in de buurt.

Sanne – 3,5 jaar

Sanne heeft vaak last van buikpijn, maar ze kan zelf niet vertellen wat er aan de hand is. Haar ouders denken dat het te maken heeft met spanning, maar ze weten niet hoe ze haar van de buikpijn af kunnen helpen. Ze zijn al naar de huisarts geweest, maar medisch is er geen oorzaak gevonden voor de buikpijn van Sanne. De huisarts heeft daarom een verwijzing gegeven voor psychologische hulp.

Dylan – 2,5 jaar

Dylan heeft een auto ongeluk meegemaakt, terwijl hij in de auto zat met zijn vader en moeder en zijn jongere zusje. Na deze ervaring slaapt Dylan slecht en is hij schrikachtig geworden. Zijn ouders slapen bij hem op zijn kamer in de hoop dat hij dan wel slaapt, maar zodra zijn vader of moeder weggaat wordt hij weer wakker. Zowel voor Dylan als voor zijn ouders beginnen de slapeloze nachten hun tol te eisen. Een vriendin van moeder vertelde dat ze iemand kende die met EMDR therapie goed geholpen was en ouders hopen nu dat deze methode ook zal helpen voor hun zoontje.

Wil je meer weten
of wil je een afspraak?

Heb je een vraag?

Vind je antwoord bij de veelgestelde vragen.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Bel mij terug

×