Stageplekken bij DOPPA zorg

Mogelijke hulpvragen
Volwassene vanaf 25 jaar

Wordt de zorg vergoed?

Een verwijzing van de huisarts betekent niet automatisch een toelating bij DOPPA zorg. Wij bekijken per aanmelding zorgvuldig of de betreffende cliënt en diens hulpvraag passen bij onze expertise. Middels een screening op basis van de aanmelding en verwijzing bepalen wij welke cliënten bij ons in behandeling kunnen worden genomen. Een kort telefonisch contact kan daar onderdeel van zijn.

Het leven zit vol met uitdagingen, tegenslagen, problemen en moeilijke situaties. Soms is het runnen van een huishouding, baan, gezin en sociaal leven al meer dan genoeg. Als je dan een traumatische ervaring meemaakt of je ervaart gedurende langere tijd continu spanning en stress, dan kan het allemaal teveel worden. Bij iedereen ligt die grens ergens anders, maar niemand kan alles aan en de kans is groot dat je vroeger of later wel wat hulp kunt gebruiken op psychosociaal gebied.

Greetje – 53 jaar

Greetje is getrouwd en samen met haar man hebben ze drie kinderen, een zoon en twee dochters. Greetje is vroeg moeder geworden en heeft mede daardoor nooit een loopbaan opgebouwd. Ze is altijd huisvrouw geweest en ze heeft altijd voor de kinderen gezorgd. Haar man was vanwege zijn werk als vrachtwagenchauffeur veel van huis. Nu de kinderen ouder worden voelt ze zich steeds meer doelloos en vraagt ze zich af of ze nog wel van haar man houdt. Het voelt meer als een broer-zus relatie. Greetje is de laatste tijd erg moe en prikkelbaar, misschien is het de overgang? Ze zou graag eens in gesprek gaan met een psycholoog om erachter te komen wie ze is en wat ze nou echt wil.

Gino – 36 jaar

Gino is een stoere man met een klein hart. Hij heeft altijd op zichzelf gewoond en de wereld rond gereisd. Hij is nergens bang voor en hij heeft nooit echte problemen in zijn leven gehad. Sinds hij weer terug is in Nederland en hij een baan bij een distributiecentrum heeft gevonden heeft hij last van paniekaanvallen. Dit heeft hij nog nooit eerder gehad en het heeft hem heel angstig gemaakt. Hierdoor gaat hij steeds meer situaties uit de weg en wordt zijn wereld steeds kleiner. Dit maakt hem heel somber en eenzaam. Gino is niet iemand die makkelijk praat over zijn gevoelens, maar zijn huisarts adviseerde toch om met een professional te gaan praten over zijn problemen.

Agnes – 56

Agnes heeft een half jaar geleden haar baan verloren en dat is op een heel vervelende manier gegaan. Ze is het er niet mee eens en ze is een juridisch traject gestart om haar baan te kunnen behouden. Dit hele gebeuren geeft veel stress, vooral als er weer een bericht komt van haar werkgever. Ook het UWV verwacht van Agnes dat ze gewoon solliciteert en dat is evengoed een bron van stress voor haar. Op de een of andere manier heeft ze het gevoel dat andere mensen haar niet mogen, maar ze heeft altijd haar best gedaan en veel moeite genomen om met haar collega’s te kunnen samenwerken. Haar werkgever vindt dat haar persoonlijkheid niet langer past binnen het team en dat maakt haar boos. Ze zoekt steun in haar strijd voor rechtvaardigheid en klopt aan bij de psycholoog.

Bel mij terug

×