Relatietherapie Almelo

Heeft relatietherapie zin?

Veel echtparen en koppels besluiten om in therapie te gaan of contact te zoeken met een hulpverlener op het moment dat hun relatie op de rand van de afgrond balanceert. Vaak komt dat omdat mensen lang blijven proberen en hopen om iets van hun relatie te maken. En mensen willen natuurlijk graag hun eigen problemen oplossen, zonder tussenkomst van een buitenstaander.

Heeft relatietherapie daarom überhaupt wel zin?

Het is niet nodig om te wachten, sterker nog; ook als je een (redelijk) goede relatie hebt kan het zinvol zijn om deze eens onder de loep te nemen in een gesprek met een therapeut. Juist door samen van een afstandje objectief naar je relatie te kijken, naar jezelf en naar de interactie met je partner, kom je tot meer inzicht en overzicht.

Het hoeft niet moeilijk te zijn om aan je relatie te werken, als er voldoende basis is en je gemotiveerd bent om te kijken wat er anders kan en je weer in te zetten voor het onderhouden van je relatie. Soms kan je met kleine veranderingen al grootse effecten bereiken.

Het maakt niet of het gaat om gebrek aan vertrouwen, miscommunicatie, niet op 1 lijn zitten qua opvoeding of een verschillend karakter hebben; de kunst is te ontdekken wat je niet kunt sturen en dat te accepteren en wat je wel kunt sturen aan te pakken door bij jezelf te beginnen.

“Een psycholoog is de aangewezen persoon om te helpen je relatie weer op het juiste spoor te krijgen. Samen kan je zo weer nieuw leven in je relatie brengen. Dus niet wachten totdat het bijna te laat is, maar eerlijk kijken en kiezen voor wat je het liefste wil”.

In onze praktijk geven wij veel relatietherapie en bieden wij begeleiding voor koppels die even door de bomen het bos niet meer zien. Aarzel niet en maak gewoon een afspraak voor een eerste oriënterend gesprek.

Bel mij terug

×