Psycholoog Denekamp

Help, mijn kind luistert niet

Soms lijkt het inderdaad alsof je kind niet naar je wil luisteren en dus niet doet wat jij graag wil. Steeds vaker vragen, met een luidere stem gaan praten of boos worden is dan het resultaat, maar het gedrag van je kind verandert niet.

Mijn kind luistert niet, wat kan ik doen?

Deze situatie zal voor veel ouders bekend in de oren klinken en ongetwijfeld zullen jullie al van alles hebben geprobeerd om je kind gehoorzamer te krijgen. Omdat je als ouders dichtbij je kind staat is het heel moeilijk om de hele gezinssituatie helder en objectief te kunnen bekijken. Vanuit ons vakgebied van de psychologie en orthopedagogie zijn wij getraind om niet alleen naar het ongewenste gedrag van een kind te kijken, maar naar de hele persoon en ook de omgeving van het kind, zoals gezin en school. Dit biedt altijd aanknopingspunten om als ouders iets te gaan doen aan het probleemgedrag van je kind en voor het kind geeft de mogelijkheid om te leren en weerbaarder te worden.

Misschien is het zo dat je kind wel WIL luisteren, maar dat hij dat om een bepaalde reden niet kan of niet begrijpt wat je bedoelt. Een psycholoog kan jullie als ouders dan helpen om je kind beter te verstaan. En in onze praktijk hebben wij de gewoonte om zowel het kind als de ouders te spreken en gezamenlijk te kijken wat er moet veranderen, wat er moet gebeuren om jullie gezinssituatie te verbeteren.

Wat geldt voor volwassenen, gaat vaak ook op voor kinderen en zo hebben we allemaal onze gewoontes, gevoelens en gedachtes. Onze therapeuten helpen hierbij om meer inzicht te krijgen en je meer bewust te worden van je eigen patronen. Wij bieden concrete adviezen en handvatten, waar je meteen mee aan de slag kunt.

Bel mij terug

×