Psycholoog Haaksbergen

Ik voel me gestrest

Stress is een reactie op iets dat spanning oplevert. Dat is voor iedereen weer anders. Waar de ene persoon heel gestrest van raakt, wordt de ander niet koud of warm van – en omgekeerd!

Stress is ook heel natuurlijk en hoort bij het leven en heeft zeker een zinvolle functie, bijvoorbeeld om te waarschuwen dat je teveel van jezelf vraagt of dat de situatie waarin je zit (te) veel met je doet.

Stress kan leiden tot fysieke klachten zoals verandering in hartslag en bloeddruk. Op emotioneel niveau kan het zijn dat je bepaalde gevoelens hebt zoals depressie, angst, frustratie of machteloosheid. Stress kan zich ook uiten in geheugen- en concentratieproblemen of kan ervoor zorgen dat je gedrag anders is, zoals ineens meer of minder gaan werken, weer beginnen met roken, meer gaan eten of situaties uit de weg gaan.

Dat stress bij het leven hoort wil niet zeggen dat je daar steeds heel veel last van moet hebben. Je kan als mens leren om anders om te gaan met situaties die voor jou stressvol zijn en je kan ook leren om anders te reageren in die situaties.

“Een psycholoog kan je daar prima mee helpen. Minder stress betekent meer ontspanning en rust, waardoor je je sterker voelt en meer aan kan. Zorg goed voor jezelf en begin daar vandaag nog mee door het maken van een afspraak met één van onze psychologen”.

Wij hebben veel ervaring met cliënten die last hebben van stress en wij zetten verschillende methodes in zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR (trauma verwerking) en mindfulness.

Bel mij terug

×