dwangstoornis therapie behandeling

Ik voel me onzeker

Heel veel mensen voelen zich een tijdje of al hun leven lang onzeker. Zij hebben weinig zelfvertrouwen in allerlei situaties en hun gevoel van eigenwaarde is niet zo groot. Veel negatieve gedachtes gaan door je heen en alles bij elkaar zit je gewoon niet lekker in je vel.

Stel je voor dat je blaakt van het zelfvertrouwen en dat je jezelf helemaal oké vindt… dan hoef je je niet druk te maken om wat anderen van je vinden, dan hoef je niet eerst allerlei scenario’s in je hoofd te bedenken voordat je iets gaat zeggen en dan hoef je je ook niet vandaag al druk te maken over wat er morgen of volgende week gaat komen.

En dat is haalbaar, ook voor jou! Het kost wat tijd en moeite, omdat je eerlijk en objectief naar jezelf moet leren kijken maar het is zeker mogelijk. Zelfvertrouwen en eigenwaarde zijn namelijk uit te breiden, te versterken en op te bouwen. Iedere keer als je bezig gaat om wat positiever naar jezelf te kijken en iedere keer als je een situatie aan gaat in plaats van uit de weg, bouw je aan meer en meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Onze psychologen werken veel met mensen die graag meer zelfvertrouwen en eigenwaarde willen krijgen en wat we doen is hun helpen om eerst meer inzicht in zichzelf te krijgen en meer bewust te worden van alles wat je doet, zegt, denkt en voelt, zodat je van daaruit stap voor stap kan leren om je gewoontes te doorbreken en de dingen te gaan doen zoals je ze nu alleen nog maar in gedachten durft te doen.

Bel mij terug

×