Psycholoog Almelo DOPPA zorg

Contactformulier

Contactgegevens

Haven Noordzijde 23, 7607 ER, Almelo
receptie@doppazorg.nl
085 007 9000

Bent u op zoek naar een deskundige psycholoog in Almelo? Bij DOPPA zorg begrijpen we dat het vinden van de juiste psychologische ondersteuning essentieel is voor uw welzijn. Onze locatie in Almelo staat klaar om u te helpen met een breed scala aan geestelijke gezondheidsproblemen.

Onze praktijk in Almelo

Onze locatie in Almelo is gevestigd aan de Haven Noordzijde nummer 23. Op de begane grond en eerste verdieping, bevinden zich wachtruimte, meerdere algemene behandelkamers, een ruimte voor PMT en een speltherapiekamer. Op deze locatie bieden wij zowel diagnostiek als behandeling voor kind & jeugd en voor volwassenen. Ook bieden wij op deze locatie groepstherapie en vaardigheidstrainingen.

Deze locatie bevindt zich dichtbij het centrum van Almelo en is goed bereikbaar met fiets, auto of openbaar vervoer. Er zijn openbare betaalde parkeerplaatsen beschikbaar aan de voorzijde van het pand of binnen 1 km afstand is het mogelijk om in de wijk gratis te parkeren.

Deskundige psychologen in Almelo

Onze psychologen in Almelo zijn hooggekwalificeerd en hebben uitgebreide ervaring in het behandelen van diverse psychologische problemen. Of u nu worstelt met angst, depressie, stress of andere uitdagingen, onze experts bieden een luisterend oor en effectieve behandelingen. Met een focus op ambulante GGZ bieden wij flexibele en cliëntgerichte zorg.

Toegankelijke geestelijke gezondheidszorg

Bij DOPPA zorg is toegankelijkheid van zorg onze prioriteit. Onze locatie in Almelo is gemakkelijk bereikbaar en biedt een veilige en uitnodigende omgeving. Wij begrijpen dat elke cliënt uniek is en bieden daarom persoonlijke zorgplannen aan, afgestemd op uw specifieke behoeften.

Een breed scala aan therapieën

Ons aanbod in Almelo omvat verschillende therapievormen, waaronder cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie. Deze therapieën worden uitgevoerd door ons team van GZ-psychologen en andere gekwalificeerde professionals. Ons doel is om u te voorzien van de best mogelijke zorg, afgestemd op uw individuele situatie.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een van de kernbehandelingen bij DOPPA zorg in Almelo. Deze therapievorm richt zich op het herkennen en veranderen van negatieve gedachten en gedragingen die uw welzijn beïnvloeden. CGT is zeer effectief bij het behandelen van een scala aan aandoeningen, waaronder angststoornissen, depressie, paniekaanvallen en stressgerelateerde problemen. Het helpt u niet alleen uw huidige problemen aan te pakken, maar geeft u ook de vaardigheden om toekomstige uitdagingen effectiever het hoofd te bieden.

 

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een unieke en krachtige vorm van therapie, speciaal ontworpen om mensen te helpen die worstelen met de gevolgen van traumatische ervaringen. Deze therapie maakt gebruik van gecontroleerde oogbewegingen om de manier waarop traumatische herinneringen worden opgeslagen in de hersenen te veranderen, waardoor de impact ervan op het huidige leven vermindert. EMDR is effectief gebleken bij de behandeling van PTSS, angst, en andere stressgerelateerde aandoeningen.

 

Schematherapie

Schematherapie is een innovatieve therapievorm die vooral nuttig is voor mensen die kampen met langdurige psychologische problemen die hun oorsprong vinden in de kindertijd. Deze therapie helpt bij het identificeren en aanpakken van diepgewortelde levenspatronen en -schema’s die belemmerend werken. Schematherapie is bijzonder effectief voor personen met persoonlijkheidsstoornissen, chronische depressie of andere complexe psychische aandoeningen. Het biedt een pad naar diepgaande veranderingen in hoe men denkt, voelt en reageert op verschillende levenssituaties.

Andere therapievormen

Naast CGT, EMDR en schematherapie, biedt DOPPA zorg in Almelo ook een reeks andere therapieën en diensten aan. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, psychotherapie, relatietherapie, mindfulness, en groepstherapie. Elk van deze therapieën wordt uitgevoerd door ervaren professionals, met de nadruk op het bieden van een veilige, respectvolle en effectieve behandeling. Deze diversiteit in therapieën zorgt ervoor dat we kunnen voldoen aan een breed scala aan behoeften en voorkeuren, altijd met het doel om de kwaliteit van leven van onze cliënten te verbeteren.

Onze cliëntgerichte aanpak

Bij DOPPA zorg in Almelo staat u centraal. Wij geloven in een cliëntgerichte aanpak, waarbij uw behoeften, wensen en doelen voorop staan. Ons team werkt nauw met u samen om de best mogelijke resultaten te bereiken.

Hulp van DOPPA als psycholoog in Almelo

We begrijpen dat het leven onvoorspelbaar kan zijn. Daarom biedt DOPPA zorg in Almelo flexibele behandelopties aan die passen bij uw levensstijl en schema. Bovendien staan we altijd open voor nieuwe ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg om onze diensten continu te verbeteren.

Aanpak op maat in Almelo en omgeving

Elke cliënt is uniek, en daarom is onze behandeling dat ook. Bij DOPPA zorg in Almelo zullen onze psychologen nauw met u samenwerken om een behandelplan te ontwikkelen dat specifiek op uw situatie is afgestemd. Wij geloven in het bieden van zorg op maat, aangepast aan uw persoonlijke omstandigheden en doelen.

Ondersteuning en samenwerking

Ons team van psychologen en therapeuten in Almelo werkt niet alleen aan het behandelen van uw klachten, maar ook aan het bouwen van een ondersteunend netwerk. We moedigen samenwerking aan tussen de cliënt, de therapeut en indien nodig, andere zorgverleners. Deze samenwerking zorgt voor een meer holistische benadering van uw geestelijke gezondheid.

Commitment aan voortdurende ontwikkeling

DOPPA zorg is toegewijd aan het voortdurend verbeteren van onze diensten en therapieën. We blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg om u de best mogelijke zorg te bieden.

Neem de eerste stap voor een psycholoog in Almelo

Bent u klaar om de eerste stap te zetten naar een betere geestelijke gezondheid? Neem vandaag nog contact op met DOPPA zorg in Almelo.

Wij staan graag voor u of uw kind klaar. Voor een afspraak kunt u bellen naar nummer 085 007 9000 of stuur ons een e-mail naar receptie@doppazorg.nl.

Bel mij terug

×