Wat is ACT therapie of behandeling?

Veelgestelde vragen

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en is een bewezen effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie. ACT is een therapie die je helpt bij het accepteren van je gedachten en gevoelens in plaats van er tegen te vechten of ze te onderdrukken. Wanneer we vechten tegen onze gedachten en emoties worden ze sterker. ACT helpt om moeilijke emoties te verminderen.

Wanneer wordt ACT toegepast?

We proberen onze moeilijke gevoelens, gedachten, herinneringen en lichamelijke sensaties onder controle of weg te krijgen. ACT wordt toegepast wanneer je je meer wilt richten op wat voor jou belangrijk is en je wilt leren om op een andere manier met psychische uitdagingen om te gaan. ACT helpt wanneer je wilt leren accepteren, loslaten en je meer rust en plezier wilt ervaren.

Hoe gaat ACT therapie in zijn werk?

Tijdens ACT sessies doe je oefeningen die jou helpen om je waarden te ontdekken, je denkpatronen te zien en anders te leren kijken naar je kwetsbaarheden. ACT richt zich op het vergroten van je mentale veerkracht en flexibiliteit en bestaat uit zes fundamenten die in de therapie behandeld worden: afstand nemen van deze gedachten zodat je ze als minder heftig ervaart, zorgen voor een meer flexibele houding naar jezelf toe, weer in contact komen met wat zich in het hier en nu afspeelt, ontdekken wat jij belangrijk vindt in je leven en dingen doen die jij belangrijk vindt en je niet laten leiden door jouw problemen.

Bel mij terug

×