Vacature klinisch psycholoog-psychotherapeut

Positieve psychologie en therapie

Veelgestelde vragen

Positieve psychologie is een wetenschappelijke en sociale stroming in de psychologie waarin welbevinden en optimaal functioneren centraal staan. Therapie op basis van positieve psychologie gaat uit van je sterke kanten en mogelijkheden om een plezierig, goed en zinvol leven te leiden, met positieve relaties en succes. Het doel is niet om de onvermijdelijke moeilijkheden van het leven te ontkennen of te laten blijken dat alles rozengeur en maneschijn is. Het richt zich op het verbeteren van positieve emoties, relaties, betrokkenheid, zinvolheid en prestaties in het leven.

Tot op heden werd met algemene psychologie altijd gericht op negatieve aspecten en gebeurtenissen. De meeste mensen zoeken namelijk naar therapie om hulp te krijgen met een probleem. Maar wat nou als we met hedendaagse technieken op het gebied van de psychologie kunnen gebruiken om mensen te helpen gelukkiger en meer betrokken te worden in hun leven?

Door het toepassen positieve psychologie kunnen we ons leven en dat van anderen verbeteren. We kunnen bijvoorbeeld leren om ons te richten op onze sterke punten en talenten in plaats van ons te concentreren op onze zwaktes. Dit kan leiden tot meer zelfvertrouwen en een beter gevoel van eigenwaarde.

Wanneer wordt positieve psychologie toegepast?

Positieve psychologie richt zich op het verminderen van psychische klachten en op het versterken van je krachten. Er wordt gekeken naar wat er goed gaat, je successen, sterke kanten, eigenschappen en mogelijkheden. Door deze kanten te versterken kun je herstellen en ontwikkelen.

Het effect

De positieve psychologie biedt ook methoden om ons te helpen omgaan met uitdagingen en tegenslagen in het leven. Door het ontwikkelen van veerkracht en optimisme kunnen we ons aanpassen aan veranderingen en tegenslagen, en ons richten op het vinden van oplossingen en mogelijkheden in plaats van ons te laten ontmoedigen door de problemen die we tegenkomen.

Hoe gaat positieve psychologie in zijn werk?

Therapie op basis van positieve psychologie gaat over positieve gevoelens, betrokkenheid, positieve relaties, zinvol leven en iets bereiken in je leven. De gesprekstherapie gaat over jou en jouw leven en dat waar je tevreden over bent.

Kortom, positieve psychologie biedt ons de mogelijkheid om ons leven te verbeteren en ons te helpen ons volledige potentieel te benutten. Door te concentreren op onze sterke punten, positieve punten en veerkracht te ontwikkelen, kunnen we ons geluk vergroten en ervaringen in het leven verbeteren.

Liever direct contact?
Bel of mail ons gerust

Bel mij terug

×