Vacature klinisch psycholoog-psychotherapeut

Wanneer wordt groepstherapie toegepast?

Groepstherapie wordt ingezet voor dezelfde hulpvragen als voor individuele therapie. Soms wordt alleen groepstherapie ingezet en soms wordt groepstherapie ingezet als aanvullende therapie op een individueel behandeltraject.

Groepstherapie is therapie in groepsverband. Veel individuele behandelingen zijn ook in een groep mogelijk. De voordelen hiervan zijn herkenning bij andere mensen, elkaar kunnen steunen en samen kunnen oefenen met dat wat je moeilijk vindt. Voor veel mensen is het spannend om met andere mensen therapie te doen. Uiteindelijk ervaren veel mensen groepstherapie als erg waardevol.

Hoe gaat groepstherapie in zijn werk?

In een groep zitten meestal 5 tot 12 deelnemers en de groep wordt afhankelijk van de grootte begeleid door 1 of 2 therapeuten. Er vinden regelmatig evaluaties plaats waarin met je wordt besproken hoe het gaat in de groep, wat er goed gaat en waar nog groeimogelijkheden liggen.

De groepstherapie wordt samen met de groep afgesloten en na de afsluiting wordt er met je besproken wat de therapie voor jou heeft opgeleverd.

Bel mij terug

×