Psychotherapie Hengelo

Wat is persoonlijkheidsproblematiek?

Aanmelden

Als je steeds opnieuw in je leven vast loopt in relaties met anderen, in je werk, je niet goed weet wie je bent en wat je wilt, is er mogelijk sprake van persoonlijkheidsproblematiek. We hebben allemaal een persoonlijkheid met verschillende eigenschappen. Bij persoonlijkheidsproblematiek zijn sommige eigenschappen zo sterk geworden dat ze een probleem vormen in je dagelijkse leven.

Waar herken je persoonlijkheidsproblematiek aan?

Je voelt je snel afgewezen, overspoeld door emoties, angstig, gevoelig, impulsief, perfectionistisch, wantrouwend of geïsoleerd. Je denkt dat mensen je met opzet kwetsen, je hebt het gevoel er niet bij te horen, het niet goed te doen of je voelt je onbegrepen. Alle mensen hebben deze gedachten en gevoelens wel eens. Bij persoonlijkheidsproblematiek keren patronen van deze gedachten en gevoelens steeds weer terug. Je hebt last van terugkerende angsten, stemmingsklachten en/ of lichamelijke klachten. Je vraagt je af wat er aan de hand is waardoor je je steeds weer zo voelt.

Praktijksituatie

Jolanda heeft al veel relaties gehad en nu is haar laatste vriend ook weggegaan. Ze voelt zich rot en alleen en ze weet met haar emoties geen raad. Ze voelt zich iedere keer afgewezen en durft geen relatie meer aan te gaan.

Persoonlijkheidsstoornis behandelen?

Behandeling voor persoonlijkheidsproblematiek bestaat uit samen begrijpen wat de oorsprong is van jouw patronen. Begrijpen waar de patronen zijn ontstaan, voelen welke impact dit heeft op jouw leven en eerste stappen zetten in het doorbreken van ondermijnende klachtgevoelige patronen helpt om grip te krijgen op je gedachten en gevoelens.

ADHD

Bel mij terug

×