Praktijkinformatie

Depressie & depressiviteit behandeling

Aanmelden

Elke dag maken we van alles mee. En wat we meemaken, zorgt voor emoties die dus doorlopend verschillen. Emoties brengen ons meestal een tijdje in een bepaalde stemming. Raak jij in een sombere stemming en duurt dat wat langer dan een paar dagen? Dan bestaat de kans dat je last krijgt van een depressie. Met de juiste hulp kom je hiervanaf. Ontdek bij DOPPA zorg dat we hiervoor bewezen succesvolle depressiebehandelingen hebben. Hiermee proberen we je weer de andere emoties en stemmingen van het leven te laten zien. Zo ontstaat meer balans.

Wat is een depressie?

Een depressie is een sombere stemming die er de hele dag is. En die niet weggaat zonder een vorm van hulp, zoals een depressiviteitsbehandeling. In de medische wereld noemen we een depressie een verstoorde stemming; immers, emoties en stemmingen hebben we altijd, alleen wisselen ze normaal gesproken steeds. Is dat bij jou niet het geval, dan loop je het risico op een stemmingsstoornis.

Depressieve klachten & symptomen: zo herken je ze

Verlies je meer dan een halve maand je interesse en plezier in veel dingen? Heb je langer dan twee weken last van een sombere stemming? Of herken je beide? Dan heb je misschien depressieve klachten. Hierdoor geniet je niet meer van het leven en lukt het je niet goed om te functioneren.

De belangrijkste depressiesymptomen zijn:

  • grootste deel van de dag voel je je somber
  • verdrietig, waardeloos of hopeloos gevoel
  • minder of juist meer zin in eten
  • slaapproblemen
  • traag, vermoeid of rusteloos gevoel
  • moeite met concentreren
  • denken aan de dood

 

Dit is wat je in de praktijk merkt

Richard trekt zich steeds meer terug en merkt dat er thuis steeds meer ruzies zijn. Hij hoort zichzelf schreeuwen, omdat hij zich aan iedereen ergert. Maar diep van binnen voelt hij zich ongelukkig. Kon iemand hem maar weer vrolijk maken, denkt hij vaak.

Hulp bij depressie met depressiviteit behandeling bij DOPPA zorg

Als je je aanmeldt voor depressie behandeling, hebben we voor jou verschillende therapieën die bewezen succes hebben: cognitieve gedragstherapie of psychotherapie. Deze vormen van depressiebehandelingen krijg je 1-op-1 of in een groep. Wat voor jou het beste is? Dat bespreekt je behandelaar op basis van je precieze klachten.

depressie behandeling

Afspraak maken voor depressie behandeling

Hulp bij depressie? Neem in ieder geval nu contact op ga je meteen aanmelden. Dan proberen we je snel weer lichtpuntjes te bieden nu je het zo donker inziet.

Bel mij terug

×