Systeemtherapie en gezinstherapie

Systeemtherapie

De term systeemtherapie heeft te maken met alles wat belangrijk is voor een cliënt en zijn omgeving. Dit kan zijn gezin, familie, vrienden, buren maar ook werk, religie en cultuur.

 

Systeemtherapie

Een belangrijk doel van systeemtherapie is om inzicht te krijgen in hoe al deze factoren en bijbehorende rollen van de cliënt van invloed zijn op elkaar en hoe dit samenspeelt met de problemen en klachten.

Er wordt dus heel breed gekeken en zeker als de cliënt een kind is, zullen ouders of broertjes, zusjes, andere familieleden, school en dergelijke worden betrokken in de behandeling als dat van toepassing en toegevoegde waarde is. Systeemtherapie kan worden gegeven aan meerdere personen, maar dat hoeft dus niet. Cliënten kunnen binnen hun eigen behandeling worden benaderd vanuit systeemtherapeutische werkkaders.

 

Relatie- en gezinstherapie

Anders is het bij gezinstherapie, waarbij alle gezinsleden worden betrokken bij de behandeling omdat de relationele problemen een centrale rol spelen. Dit is in feite een vorm van relatietherapie. Binnen onze praktijk hanteren wij geen strikte grenzen tussen relatie- gezins- of systeemtherapie; deze vormen lopen in elkaar over en wij stemmen alles wat we doen af met de cliënt. Meld hier je online aan voor onze gezinstherapie en systeemtherapie!

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: