Alieke

Alieke

Systeemspecialist & Psychomotorisch therapeut

“Ervaringen zijn blijvende en krachtige herinneringen opgeslagen in het lijf”

Mijn visie

Een probleem staat nooit op zichzelf. Onze leefomgeving, ons gezin van herkomst en ervaringen uit onze jeugd en/of dagelijks leven hebben bewust en onbewust invloed op wie we zijn; op ons denken, voelen en handelen. Het is mijn doel om samen met jou zicht te krijgen op patronen, opvattingen en posities in relatie met jezelf en je leefwereld. Hierbij kijken we samen naar de samenhang van dit alles met de reden waarvoor je jezelf hebt aangemeld. Ik geloof in de kracht van ervaren, we leren en ontwikkelen ons als mens met name door ervaringen. Ervaringen zijn blijvende en krachtige herinneringen opgeslagen in het lijf. Ik maak in behandelingen gebruik van gesprekken en van lichaamsgerichte en actieve werkvormen. Voor kinderen maar ook voor volwassenen is dit een effectieve manier om nieuwe ervaringen op te doen en te experimenteren met nieuw gedrag.

Mijn achtergrond

Ik ben opgeleid tot psychomotorisch therapeut waarbij ik mij gespecialiseerd heb in traumabehandeling door middel van PMT. Vervolgens heb ik de opleiding tot systeemspecialist succesvol afgerond. Na 15 jaar op een behandelafdeling te hebben gewerkt, start ik vanaf juni 2019 met enthousiasme bij DOPPA zorg.

Als systeemspecialist bekijk ik samen met jou de hulpvraag die jij hebt in samenhang met jouw leefomgeving, ook wel systeem genoemd. Om te voorkomen dat problemen blijven voortbestaan kan het helpend zijn om zicht te krijgen op (interactie) patronen en de invloed van ervaringen vanuit je leefwereld. Hierbij kan het zijn dat je individueel, als gezin of als partners naar de behandeling komt.

Als psychomotorisch therapeut gebruik ik actieve en lichaamsgerichte werkvormen om je de mogelijkheid te geven om de signalen die je lichaam geeft, je gevoelens en gedrag te herkennen en te begrijpen. De werkvormen geven je vervolgens de mogelijkheid om nieuwe positieve ervaringen op te doen en te experimenteren met nieuw gedrag.

Kwalificaties

SKJ registratie 100012781

Bel mij terug

×