Annelie

Orthopedagoog

“Alles wat je aandacht geeft groeit.”

Mijn visie

Vanuit diagnostiek en behandeling kijk ik graag naar wat iemand nodig heeft om een stap in zijn of haar ontwikkeling te kunnen zetten. Ieder individu is anders en heeft andere behoeften. Onderzoeken naar wat werkt, denken in mogelijkheden en daarbij aansluiten wat de ander prettig vindt is daarbij mijn uitgangspunt. Om vanuit verbinding en betrokkenheid samen op zoek te gaan naar de talenten van de cliënt en daarbij de ander en omgeving in zijn of haar kracht te zetten.

 

Mijn achtergrond

Na mijn opleiding Pedagogische Wetenschappen in Nijmegen was ik o.a. werkzaam voor een schoolbegeleidingsdienst en in de ambulante ondersteuning voor leerlingen met leermoeilijkheden zoals dyslexie en ernstige rekenproblemen. Daarna heb ik voor een langere periode gewerkt binnen het regulier en speciaal basisonderwijs waarbij ik o.a. samen met ouders en school nadacht over de begeleiding voor en zorg aan kinderen met leer- en gedragsmoeilijkheden en passend onderwijs. Sinds september 2023 ben ik gestart bij DOPPA-Zorg en richt ik mij met name op diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren.

Methodieken

Ik werk met verschillende methodieken, waarbij cognitieve gedragstherapie vaak een belangrijke rol speelt. Ook werk ik graag vanuit de oplossingsgerichte psychologie.

Kwalificaties

SKJ registratie 120004150

Daarnaast ben ik in het bezit van een Basisaantekening Psychodiagnostiek.

Bel mij terug

×