Annemiek

Gezinsbehandelaar

“Iedereen heeft recht op zijn eigen proces”

Mijn visie

Iedereen verdient een thuis waarin je mag zijn zoals je bent. Verschillende problemen, dynamiek of hectiek van alle dag maken soms dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Hoe sterk is het dan dat je hulp durft te vragen om samen te kijken hoe een huis voor iedereen weer een fijn thuis wordt. Hierbij vind ik maatwerk, transparantie en vertrouwen belangrijke uitgangspunten.

 

Mijn achtergrond

Na mijn SPW opleiding ben ik in 2008 begonnen als pedagogisch hulpverlener bij Ambiq, een organisatie voor jongeren en opvoeders met LVB en gedrags- en/of opvoedingsproblematiek. Ik heb op verschillende behandelgroepen gewerkt en heb ondertussen mijn SPH opleiding behaald aan hogeschool Windesheim in Zwolle. In 2015 heb ik de overstap gemaakt naar het ambulante werken binnen Ambiq en heb ik de opleiding IAG behaald aan hogeschool Saxion in Enschede. Vanaf april 2023 ben ik werkzaam als gezinsbehandelaar bij Doppa zorg.

Methodieken

Als gezinsbehandelaar kom ik bij gezinnen in de thuissituatie. Een goede werkrelatie is voor mij de basis van een goed traject. Samen gaan we op zoek naar een vorm waardoor iedereen zich weer prettig voelt in zijn eigen huis. Dit kan bijvoorbeeld zijn door inzicht in de problematiek en/of door verandering in patronen zodat ze weer helpend zijn.

  • IAG
  • Oplossingsgericht werken
  • Systeemgericht werken
  • Vlaggensysteem
  • Een taal erbij

Registraties

SKJ registratie 100016960

Bel mij terug

×