Elke

GZ-psycholoog

“Hulpvragen is heel gewoon en moedig tegelijk.”

Mijn visie

We hebben allemaal onze krachten en kwetsbaarheden of uitdagingen. Vaak lukt het om dit zelf of met ons eigen netwerk op te lossen, en soms is het helpend om dit met iemand buiten je eigen kring te doen. Dat geldt voor iedereen wel een keer. Toch is het vaak een hele stap om te nemen; daar heb ik bewondering voor. Daarbij gaan we uit van jouw vraag en proberen we samen goed te snappen wat er aan de hand is, zodat we ook weten wat er nodig is om hier zelf (of als gezin) weer mee verder te kunnen. Daarbij kijken we ook naar wat er goed gaat en hoe we dit kunnen benutten.

 

Mijn achtergrond

Ik heb ontwikkelingspsychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen (2008-2011) en jarenlang, tevens met veel plezier, gewerkt bij een grote(re) organisatie voor jeugdhulp. In 2022 heb ik de stap gemaakt naar DOPPA zorg; om ook hier te blijven werken zoals ik het liefste werk: Vraaggericht en met aandacht voor wie jij bent als persoon, waarbij ik interventies tegelijkertijd zo veel mogelijk baseer op hetgeen waarvan we weten dat het werkt (evidence based).

Sinds 2019 ben ik werkzaam als GZ-psycholoog. Tevens ben ik cognitief gedragstherapeut in opleiding (sinds 2018) en EMDR-behandelaar (vervolgopleiding afgerond in 2021). Zowel in mijn werk als privé maak ik graag steeds meer gebruik van mindfulness.

Methodieken

Ik houd me zowel bezig met diagnostiek als met behandeling, waarbij ik het belangrijk vind ook de omgeving waarin het kind opgroeit te betrekken (systeemgericht). Ik geef psycho-educatie (uitleg over de problematiek), ouderbegeleiding (mediatietherapie) en in de individuele therapie maak ik veel gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT) en EMDR (Eye Momevent Desensitization and Reprocessing).

Problematieken

Ik werk veel met (de ouders van) kinderen/jongeren met een autismespectrumstoornis, ADHD, angst- en stemmingsklachten en trauma-gerelateerde klachten.

Kwalificaties

BIG registratie 29926255525

Cognitief gedragstherapeut i.o.

EMDR behandelaar (K&J vervolg)

 

 

Bel mij terug

×