Judith

Psychomotorisch therapeut

‘Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn is wat je doet’

Mijn visie

Ik vind het belangrijk dat ieder mens de kans en de ruimte krijgt om zichzelf verder te ontwikkelen. In mijn werk kijk ik naar jou als mens en alles wat bij jou hoort, mijn doel is om samen met jou te kijken naar de mogelijkheden en deze te versterken of juist te (her)ontdekken. Dit doe ik door bij jou aan te sluiten en goed te luisteren. Het mooie aan psychomotorische therapie vind ik dat er niet altijd woorden nodig zijn maar dat er door middel van het in beweging zijn en het zelf ervaren ook ruimte ontstaat om lichaamssignalen, gedachten en gevoelens op te merken en daarmee wellicht nieuwe inzichten op te doen.

Mijn achtergrond

Het mooie aan Psychomotorische therapie vind ik de combinatie van het bewegen en de ander kunnen helpen of ondersteunen in hun eigen ontwikkeling.  Wat mij vooral interesseert is de persoon achter de problematiek en de samenwerkingen tussen het brein en het lijf, wat maakt dat bepaald gedrag is ontstaan? En wat helpt jou om dan weer in je kracht te komen?  Daarbij de vraag hoe kan bewegen en lichaamsbewustzijn hierin van meerwaarde zijn.

Binnen de PMT ga ik hier middels bewegingsgerichte en lichaamsgerichte activiteiten en spelvormen graag samen met de cliënt naar op zoek!

Na het afronden van de HAVO wist ik dat ik iets praktisch wilde doen maar dan wel in de zorg/hulpverlening. Zo kwam ik uit bij de opleiding psychomotorische therapie en bewegingsagogie op de CALO (Christelijke hogeschool Windesheim in Zwolle). Deze opleiding heb ik met veel plezier afgerond in 2019. Tijdens de stages heb ik ervaring met verschillende doelgroepen mogen opdoen, zowel als bewegingsagoog als psychomotorisch therapeut. Ik heb gemerkt dat mijn affiniteit bij de doelgroep kind/jeugd ligt, maar vind het ook zeker interessant om met andere leeftijden of doelgroepen te werken.  Ik ben betrokken, oprecht, serieus maar houd ook van een gezonde dosis humor!

Kwalificaties

De Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT)
Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

Geregistreerd in het register vaktherapie
registratienummer: 109381

Bel mij terug

×