Juke

Gezinsbehandelaar

“Wat je in de ander ziet zegt ook iets over jezelf.”

Mijn visie

Je kunt op verschillende manieren ergens naar kijken. Meestal gebruik je dezelfde patronen en gedachtes om ergens mee om te gaan. Gewoon omdat je het altijd zo gedaan hebt. Of omdat het moeilijk en spannend is om het anders te doen. Ik denk dat de ruimte voor verandering zit in het bewust zijn van je eigen patronen en gevoelens en die van een ander. Samen met jou als ouder werk ik aan het verbreden van de manier waarop je ergens naar kijkt. En gaan we er concreet mee aan de slag. Hierdoor leer je jezelf en je kind beter kennen en komt er ruimte voor begrip en ontspanning.

Mijn achtergrond

Na mijn studie aan het conservatorium en SPH heb ik aanvullende scholing gedaan gericht op de systeembehandeling.

 

Methodieken

Kinderen kunnen hun behoeften zelf vaak (nog) niet verwoorden. Daarom maken ze hun wérkelijke verlangens soms duidelijk door het laten zien van bijzonder gedrag. En dat gedrag is soms moeilijk ‘verstaanbaar’. Samen met de ouders ga ik op zoek naar het verhaal achter het gedrag van het kind maar ook naar dat van jouzelf als ouder. Ik leer je te luisteren naar de woorden achter de woorden. Welke patronen en normen zijn er bewust en (vaak grotendeels) onbewust. En hoe kun je daarmee concreet aan de slag.

Problematiek

Ik heb een ruime ervaring in het werken met zowel kinderen als volwassenen bij wie er vragen zijn over onbegrepen gedrag. Bij een eventuele diagnose kijk ik ook graag naar wie iemand is ‘achter het labeltje’.

 

Registraties

SKJ registratie 1400029554

Bel mij terug

×