kimberly

Kimberly

Psychomotorisch therapeut

“Haal de moet eruit en houd de moed erin”

Mijn visie

In mijn werk vind ik het heel belangrijk om vooral van mens tot mens te kijken. Ik ben voor gelijkwaardig in het contact en wil graag afstemmen op het leven van de cliënt en niet alleen op wat ik in de behandelruimte zie.

Mijn achtergrond

Na het afronden van het VWO wilde ik graag een praktische opleiding gaan doen. Al mijn hele leven houd ik van bewegen en sporten, dus mijn functie als psychomotorisch therapeut past goed bij mij. Door topsport ben ik veel bezig geweest met beweging en een gezonde leefstijl. Echter heb ik ook moeten leren (en af en toe nog steeds) om rust te nemen en meer naar mijn grenzen te luisteren om zo een betere balans te vinden. In mijn loopbaan heb ik tot nu toe ervaring op gedaan met allerlei doelgroepen, maar de afgelopen jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in angst en trauma. Daarnaast heb ik veel geleerd rondom ontspanning en lichaamsgericht werken.

Methodieken

In mijn behandelingen zullen we vooral veel doen. Bij PMT (psychomotorische therapie) gaat het namelijk om de ervaring en zullen we niet alleen praten. Ik bied dan allerlei lichaamsgerichte oefeningen en activiteiten aan, die kunnen bijdragen aan het uitproberen en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden of het versterken van je eigen krachten. Deze activiteiten kunnen zo breed zijn als je je kunt bedenken: van rondlopen in de ruimte, spellen, ontspanningsoefeningen tot voetbal of boksen en ga zo maar door. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook belangrijk dat ook er ruimte kan zijn voor gevoel en emoties binnen de behandeling. Dat kan dus betekenen dat we soms wat minder in de actie gaan, maar ook wat meer stil staan. Dit kan helpen bij het verwerken van situaties of emoties.

Kwalificaties

Als PMT-er ben je geregistreerd in het register voor vaktherapeuten. Mijn registratie nummer hiervan is: 110071.

Problematieken

De doelgroepen en hulpvragen die ik behandel en waar ik ervaring mee heb zijn heel verschillend. Daarnaast kan en zal ik ook alle leeftijden behandelen. In mijn carrière heb ik veel ervaring met traumabehandeling (waarbij veel verschillende uitingsvormen speelden). Daarnaast heb ook al een tijd gewerkt met kind & jeugd met een grote verscheidenheid aan hulpvragen, zoals emotieregulatie of zelfbeeldverbetering.

Bel mij terug

×