Kirsten

GZ-psycholoog

“Ik geloof heel sterk in de eigen kracht van mensen”

Mijn visie

Ik geloof heel sterk in de eigen kracht van mensen. In mijn werk probeer ik daarom samen met jou te zoeken naar jouw eigen kracht en hoe jij deze kunt inzetten om positieve veranderingen teweeg te brengen in je leven. Daarbij kijk ik vooral naar de mogelijkheden die je hebt, niet naar de beperkingen. Het creëren van zelfbewustzijn en het betrekken van je omgeving vind ik daarbij ook belangrijk. Ik bied graag een luisterend oor en ik sta open voor jouw verhaal.

Mijn achtergrond

Als GZ-psycholoog binnen DOPPA zorg richt ik mij met name op diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren. Ik werk veelal vanuit cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte technieken, waarbij ik je zoveel mogelijk zelf laat nadenken over je eigen situatie en je laat werken aan je zelfbewustzijn. Samen werken we aan het aanleren van nieuwe vaardigheden zodat jij straks weer zelf op eigen benen kunt staan. Ik streef daarbij naar een prettige sfeer, ik vind het namelijk belangrijk dat je je op je gemak voelt bij mij en dat je je verhaal kunt doen.

Na mijn studie Sociaal Pedagogische  Hulpverlening aan het Saxion in Enschede ben ik de pre-master en Master Orthopedagogiek gaan volgen in Nijmegen. Inmiddels heb ik daar ook mijn GZ-opleiding gevolgd. Hierdoor heb ik voor mijzelf een mooie koppeling kunnen maken tussen praktijkervaringen enerzijds en theoretische achtergronden anderzijds. Mijn belangstelling voor het bieden van hulp aan anderen heeft daarbij altijd centraal gestaan.  Ik vind het heerlijk om met mensen samen te werken en daarbij samen te kijken naar een passende oplossing voor iedere ongewenste situatie. Daarbij probeer ik me zoveel mogelijk aan te passen aan wat bij de cliënt past en wat zij prettig vinden.

Problematieken

Angstklachten, somberheid, stressklachten. ontwikkelingsproblemen, gedragsproblemen

Kwalificaties

Ik ben lid van de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen) en ik ben in het bezit van de Basisaantekening Diagnostiek.

BIG registratie 49932674725

SKJ registratie 120010142

 

Methodieken

Oplossingsgerichte psychologie, Cognitieve gedragstherapie (CGT), Diagnostiek, Psycho educatie

 

Bel mij terug

×