Lisa

Vaktherapeut Dans en Beweging

“Goed luisteren is ook horen wat er niet wordt gezegd.”

Mijn visie

Wat beweegt jou? Met een open houding en zonder oordeel ga ik opzoek naar het verhaal achter de beweging. Want achter elke beweging schuilt een ervaring die is opgeslagen in het lijf. Ik probeer te luisteren naar wat je wilt vertellen, ook al lukt dit misschien niet met woorden. Door uit te gaan van jouw kracht  gaan we samen opzoek naar nieuwe mogelijkheden. Creativiteit, experimenteren en het voelen van het eigen lichaam staan hierbij centraal. Spel en plezier mogen zeker niet ontbreken.

Mijn achtergrond

Dans heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Als klein kind betekende dans vooral plezier en naar mate ik ouder werd een mogelijkheid om mij te uitten en even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ik besloot naar de dansacademie te gaan, om van dans ook daadwerkelijk mijn beroep te maken. Maar met twee ouders werkzaam in de gehandicaptenzorg, bleef ook de hulpverlening lonken. Toen ik door een blessure genoodzaakt was te stoppen op de dansacademie, kwam de opleiding vaktherapie dans en beweging op mijn pad. Deze opleiding bleek voor mij het beste van twee werelden. Met veel plezier heb ik deze opleiding in 2020 dan ook afgerond.

Ik heb ervaring opgedaan bij een dagbesteding voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking en in de jeugd ggz. Ook ben ik werkzaam geweest in de ouderenpsychiatrie.

Methodieken

In de dans- en bewegingstherapie ligt de nadruk niet zozeer op de dans, maar vooral op beweging.  Dat wil zeggen dat wanneer je geen affiniteit hebt met dans of wanneer dans nog te spannend is, er genoeg bewegingsactiviteiten overblijven om samen met mij in beweging te gaan. Naast het gebruik van muziek, kunnen er verschillende materialen worden gebruikt die de beweging ondersteunen. Algemene beweegthema’s die kunnen worden ingezet bij een behandeling zijn o.a. kracht, vertrouwen, balans, afstand/nabijheid, spanning/ontspanning, ruimte geven/innemen.

Problematiek

Ik behandel zowel kind & jeugd als volwassenen met verschillende hulpvragen.

Registraties

Nederlandse Vereniging voor Danstherapie (NVDAT)

Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

Geregisterd in het register vaktherapie 111058

Bel mij terug

×