Nicole Oltmanns

Nicole

GZ-psycholoog & Praktijkopleider GZ-opleiding

“Iedereen heeft recht op goede zorg

Mijn visie

Ik vind het van belang om laagdrempelige zorg aan te bieden. Het is fijn om op persoonlijke wijze kennis te kunnen maken met kinderen/jongeren en hun ouders/opvoeders, en veelal van begin tot einde betrokken te blijven. Daarnaast leg ik ook graag de focus op wat goed gaat en vind ik het van belang om juist díe ondersteuning of behandeling te bieden die ervoor zorgt dat het kind zich verder kan ontwikkelen en weer in beweging komt.

Mijn achtergrond

In 2006 ben ik als orthopedagoog afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen en in 2011 heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog Kind en Jeugd afgerond. Ik heb gewerkt binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en de zorg voor licht verstandelijk beperkten met (forse) gedragsproblemen. Vanaf 2015 werk ik met veel plezier bij DOPPA zorg.

Methodieken

Mijn expertise ligt met name op het gebied van kinderen en jongeren. Ik houd me bezig met zowel diagnostiek als behandelingen. Cognitieve gedragstherapie, EMDR en spel(psycho)therapie zijn behandelvormen die ik zelf veel inzet.

Problematieken

Ik zie oa. kinderen/jongeren met ontwikkelingsproblematiek, trauma-/rouwproblematiek, hechtingsproblematiek of ouder-kind interactieproblematiek.

Kwalificaties

Ik ben als GZ-psycholoog geregistreerd in het BIG-register. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor GZ-Psychologen (NVGzP) en als Practitioner Kind en Jeurd aangesloten bij Vereniging EMDR Nederland (VEN).

BIG registratie 19914663325

 

Bel mij terug

×